Nå innrømmer også Aftenposten det

27

Det har vært vanskelg for de store mediene i Norge å fortelle noe hele verden vet, nemlig at USA og allierte står bak jihadistene som fører krig mot den syriske regjeringa og det syriske folket. Men nå innrømmes det også i Aftenposten. I en stor oppsummeringsartikkeln om krigen i Syria skriver Reidun J. Samuelsen:

En rekke opprørsgrupper kjemper mot regjeringsstyrkene og hverandre i landet, blant dem Nusrafronten som regnes som terrornettverket al-Qaidas forlengede arm. Opprørsgruppene får støtte fra ulike land, blant dem Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar og USA.

For lesere av denne bloggen er dette gammelt nytt.

USA, Tyrkia og deres allierte oljediktaturer med Saudi Arabia i spissen har finansiert, trent, forsynt og levert våpen til Nusrafronten, IS og andre jihadistgrupper i Syria. Det er derfor det fortsatt er krig i Syria. Det er derfor fire millioner mennesker er drevet på flukt ut av landet og ytterligere 7,6 millioner er på flukt i eget land. Det er denne krigen ingen norske politikere vil snakke om. – Fordi Norge er medskyldig.

Norske politikere later som om de er bekymret for syrernes skjebne og forventer å bli betraktet som store menneskevenner når de vil ta i mot en liten håndfull av ofrene for en krig Norge støtter. Men de vil for enhver pris ikke snakke om at det er den krigen våre allierte fører som er årsaken til at millioner av mennesker drives på flukt. Det er vel det man må kalle toppen av hykleri.

#StansSyriakrigenNå

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


27 KOMMENTARER

 1. «Nå innrømmer også Aftenposten det»

  «USA, Tyrkia og deres [bl.a. NATO-]allierte (…) har finansiert, trent, forsynt og levert våpen til Nusrafronten, IS og andre jihadistgrupper i Syria. [D]erfor [er] det fortsatt er krig i Syria (…). Det er denne krigen ingen norske politikere vil snakke om. (…) Norge er medskyldig. (…) Det må [man] kalle toppen av hykleri.»

  Nei. Det er bunnen: Det som er grunnen til hykleriet. – Toppen av hykleriet er garantert ikke nådd ennå.

  Vi følger spent med…

  Snart er NM i hykleri – unnskyld: valgkampen – over for nå. Vinner kåres 15. september.

  • Med den MANGEL på moral som EU er tuftet på, så ønsker de vel å få MEST MULIG flyktninger til Europa, rett og slett for total nedbryting av alle fagforeninger med overdose av billig arbeidskraft….

 2. Du er i ferd med å klage på det du ser som en katastrofe uten tilsvarende, men du fortsetter å gjøre akkurat som de du anklager for ikke å se realiteten i konflikten. Mellom deg og dem, er grensen virkelig tynn. Humanitær katastrofen, er det en som melder seg med lysets hastighet, men du er politisk ideologisk blind for å se det. Denne katastrofen vil komme fra Algerie, en kolonial stat på 40 millioner sjeler rett på andre siden av middelhavet som tilfredsstiller vestlig befolkningen i dens bedrageri arabo.musulimsk i Amazigh territorium. Det er deres medskyldig blindhet til den arabiske okkupasjonen at dere bidrar til katastrofen som vil komme.

  • Sier ikke Russland er uskyldig der, men Syria var et Russland alliert og VELDIG stabil land. Det var ikke Russland som destabiliserte landet med å hjelpe Jihadist grupper med våpen., det er vesten + arabiske shikher som gjorde det.

   Det ene Russland gjorde var å ikke gi opp støtten til staten der nede, som er en ille stat, men håndterte landet fint i mange år i en ustabil område. Hvor mange Syriske flyttinger hadde du sett før ? Asad var (kanskje ER) ikke Saddam …

 3. IS er vel også i aller høyeste grad en direkte og forutsigbar effekt fra USA’s angrep på, og okkupasjon av, Irak?

  Deler av våpenimporten til Syrias mange fraksjoner er vel også en like forutsigbar konsekvens av angrepet på Libya? Akkurat som flyktningestrømmen fra Libya, som av en eller annen grunn har kommet litt i skyggen av Syria?

  Legg ved USA’s og verdenssamfunnet håpløse håndtering av Somalia de siste par tiårene, og det blir rimelig klart at vi har hatt veldig mange sjanser til å unngå, eventuelt forebygge, den folkevandringen vi nå ser.

  Men hva skal vi gjøre med det? Nei, der er ikke godt å si. Det er i ferd med å nå en skala som er totalt uhåndterbar.

 4. Igjen skyter Steigan fra hofta. Og igjen unngår han uelegant å nevne Russlands rolle. Men som Assad`s største leverandør, har Putin et meget stort medansvar. Som Steigan som vanlig helt «glemmer» å ta med. Og det er dette som gjør Steigan så uetterrettelig, ja rent ut sagt ubrukelig!

  • Krigen ble startet av Vesten mot et land som er medlem av FN og uten lovlig vedtak i FN. Krigen er dermed i strid med FN-charteret og Russland har derfor all rett til å støtte Syrias regjering mot denne intervensjonskrigen. Dette er uavhengig av hva man måtte mene om Vladimir Putin eller Russland.

   • Steigan har rett. Det var USA og Vesten som «begynte». Påstandene i norske aviser var at krigen begynte i gatene som en sivil protest mot Assads diktatur og at protestene så gikk over til væpnet opprør. Det jeg lurer på, er den betydningen Muslimbrødrene har hatt for krigen. Var det de som initierte det væpna opprøret eller noen av deres konkurrenter? Assad slo ned opprøret i Homs for en del år siden der Muslimbrødrene hadda tatt makta. Det var en blodig sak med tusener av falne, og spørsmålet er om ikke dette bør tas med i krigsregnskapet for Syria. At det var krefter i USA, Saudi Arabia, UK og Frankrike som ønsket Assadregimet bort, var ganske åpenbart. De samme ønskene preget vel også Israels politiske drømmer. Konsekvensene av «drømmen» om i innføre «demokrati» i stater som Irak, Libya og Syria har vært uhyggelige. Og nå ber politikerne og godhetsindustrien i Vesten vanlige folk om å betale prisen. «Du tror det ikke før du ser det.»

   • Er virkelig all krig og elendighet i Midtøsten og Afrika(les;muslimske stater) BARE vesten sin feil altså?
    Det høres ihvertfall sånn ut når reportere og andre sosialister/kommunister snakker/skriver.

   • Er temmelig lei over gamle AKP folk som hater alt hva vesten og USA gjør. I de siste kriger. .Balkan…Ukraina har Russlands indirekte eller direkte ansvar. Regimet i Russland et et fordekt diktatur som ser makt og økonomi som strategi på samme måte som USA har gjort. Hadde jeg vært med å støtte Pol Pot og andre forbryter regimer hadde jeg vært heller forsiktig med å velge side i konflikter der stormaktene er involvert. Ditt hat mot USA i alt og annet gir likevel deg frihet til å tenke å skrive alt du vil. NOE som hadde vært umulig om de regimer du har støttet hadde hatt makten her i landet. Ta vare på ytringsfriheten men vær vennlig å ikke villede folk med alt du kan finne av kritikk mot vesten. VESTEN er ikke fullkommen men av flere onder vil jeg aldri bytte med det demokratiet vi har. AKP støtte til serberne under Balkan krigene på 90 tallet forteller meg at en er forutinntatt og har satt seg veldig lite inn i konfliktene. Altfor lett å sitte trygt på Oslo vest og finne linker som passer med sin egen virkelihetsbeskrivelse. Ikke gjør samme feilen å bli indirekte støttespillere for folkemord og diktatorer. Assad er en av disse om du liker det eller ikke. Etter disse diktator regimene må det gies støtte til demokratisering og annet og disse land må ikke glemmes selv om de er uten olje. USA har masse svin på skogen og ser sine interesser for enhver pris. Israel blir uforbeholdent støttet på samme måte som AKP har støttet terror regimer bare fordi de hadde rette politiske retning.

 5. Helt riktig. De eneste kommentatorene i media jeg har sett komme litt innpå denne årsakssammenhengen, er Torbjørn Jagland og Fredrik Gressvik i TV2. Men norsk media ser visst ingen grunn til å gå dypere inn på dette og således oppfylle sin plikt om å opplyse det norske folket på en sannferdig måte!

 6. Krokodils tårar rinner av en av de Ansvarige för Angreppen på islamia.
  Les larmes de crocodile découlant de l’un des responsable d’attaques contre des Islamia.
  Lágrimas de cocodrilo que se derivan de una de mantenedor de ataques contra Islamia.

  How poignant the picture is, two things stand out:
  1. Why is this child so much worse than all other deaths and
  2. why this child is used as a game changer to open up the borders of Europe?
  The baby is named consistently Syrian. Does that sometimes extra mind since Syrian stands for «genuine refugees» rather than for fortune seekers?
  This baby was not supposed to die, this baby was on the run from war?
  This baby had expected to go in Europe? This child indeed?
  Why this child does and the other kids do not?
  Why a few weeks ago was the four stranded children quickly ignored?
  This boy is more importantly the victim of traffickers!!!
  Of types that make money on other people’s suffering.
  Types who calculate: I have a boat, Kos is across the road, it can easily accommodate 30 people on my boat … hey, Kaching!
  This washed-boy is a victim of robbers who knowingly cluttering up their boats with people who are in search of a better life.
  Types that should be caught in Turkey and any country with a port and should be extradited to the International Court in The Hague to stand trial for premeditated murder.
  But even then, this boy and his parents have resigned in Turkey.
  There is no war going on in Turkey – believe me, the only war is waged by Erdogan against critical journalists.
  The boy and his parents were Kurdish !!!
  they, while they were in a safe country, put their lives in the hands of unscrupulous murderers.
  This does not mean they deserve to die. It does mean that the discussion on refugees should be made clear!!!
  The opening of European borders as now advocated openly by politicians, is not a solution.
  First, because this allows people to be stranger in a land far away from home, from their own values and culture – you can assume that even politicians now know that this leads to tragedy for both sides.
  Secondly, because open borders lead to an entry of the rest of the world.
  Selecting we already don’t know how, asylum lawyers are a class of criminals !!!
  People who get it done to stretch the residence of an illegal family to 15 years.
  Thirdly, because every human being, status-conscious expats aside, at home in his own environment, with his family and friends around, it is happiest. Should there be peace.
  That’s where the problem lies, it’s obvious, but now it must nevertheless be clear that the definition of peace is not universal or absolute.
  Under Saddam, Gaddafi and Assad the poor people had their share of problems, but the mass had no problems.
  And frankly, we in Europe already had no trouble with them, not least because these gentlemen made islam subordinate to politics!!!
  Now two of the three dead, Assad is the only’ bright spot’ in a dark Muslim region and IS experiencing heyday, are refugees in the Middle East suddenly Europe’s problem?!?!?
  Strange that the rest of the world the refugees don’t favor like Australia is beautiful, New Zealand also, even Asia is top notch, and the Arab countries are quite okay, especially if you are male and have money.
  But no, they all have to go to Europe?
  And no one in the UN compes up on the idea of a bomb attack on IS to eradicate all???
  Leaving civilian casualties is evident but is that not now already the case?
  Ultimately it is not the open borders of Europe but peace in the Middle East, which will prevent any more little children wash up on beaches in Turkey, Greece, Italy.

 7. Mange hyklere på venstre-og høyresiden blant folket også. Da den arabiske våren blomstret opp kom folket og krevde støtte til den. Da den nådde Libya og Syria og ikke noe ble gjort, så krevde nordmenn fra venstre og høyresiden at våre politikere måtte være med å presse FN til å ta til våpen for å hjelpe opprørere og folket i den arabiske våren. Venstresiden sa at i Afghanistan og Irak blandet vi oss inn der ingen ville ha hjelp, men å hjelpe folket bak den arabiske våren vil vi ikke der de krever frihet. USA fikk skylden for å være tilbakeholden. Alle kravene fra Norge og verden gjorde sitt og FN tok grep. Det var starten på bombingen av mål i de landene. I Norge var det bred enighet om å være med, til og med SV var for det. Da terrorister blandet seg inn og utnyttet situasjonen fikk venstresidens velgere kalde føtter og skjøv all skyld fra seg.

  Jeg var i mot dette da det i enkelte land trengs sterke ledere. Det blir valg mellom to onder, og en diktator var å foretrekke.

  • Venstresida hadde ganske riktig store illusjoner om «den arabiske våren», men det er ikke riktig at USA var så passivt. Hillarys Clintons «neocons» var svært aktive, og de har en retorikk som går som hånd i hanske med venstreillusjoner. Clinton fører etter hennes egen oppfatning en «feministisk» utenrikspolitikk, «for kvinner og barn og demokrati», og småborgervenstre faller pladask. https://steigan.no/2015/01/31/libya-var-hillarys-krig/

  • I bunnen ligger alltid slike grunnleggende forhold. I denne regionen er det først og fremst en krig om transportrutene for olje og gass..

 8. Håper nå at USA og Russland kan få til en våpenhvile mellom den frie syriske arme og Assad regimet, slik at i hvert fall denne konflikten kan bli lagt på is. Så får det komme til frie valg og krigsforbrytere straffes slik som Assad som står ansvarlig for giftgass og tønnebombing mot egen befolkning. En kan nå bruke alle krefter og ressurser til å bekjempe Daesh/ISIL. Da Clinton i 1995 insisterte på at kroatere og bosnjaker skulle enes under Balkankrigene tok det ikke lang tid før krigen var slutt. Etter dette ble det tatt et oppgjør med krigsforbrytere.

  En må strupe alle inntektskilder, stoppe fremmedkrigere, røske opp i radikaliserte miljøer i hele Europa. I dette tilfelle må spesielle lover gjelde da disse har som mål å skape splittelse, død og fordervelse i Europa og i Syrias nærområder. Unge mennesker i Europa som har en broket ungdomstid ofte preget av rus og kriminalitet blir lurt med i denne terrororganisasjonen. Dette gjelder ikke bare » fødte» muslimer men også sarte skjeler blant Europas ungdommer. Denne staten må ødelegges omgående for å ødelegge illusjonen om en drømme stat. Drømmen om denne staten er som rus for mange…narkotika rusen er blitt byttet ut med sektorisk rus og drøm om et paradis på jord. Et paradis som egentlig er et terrorvelde og en sekt tankegang som er lik den gjeldene fra middelalderen. Alle vantro og de som ikke leser koranen slik som dem blir ansett som fiender og vi er da legitime drapsmål.

  Grupper som Profetens Ummah bør forbys da dette er ikke mindre enn en terror organisasjon som sprer hat og er ute etter å verve sarte sjeler for sitt terror velde. Muslimske lærde og muslimske miljøer i Europa må gjøre enda mer når en ser at slike grupper og organisasjoner oppfordrer til terror og vold. Dette ikke fordi en bør føle skyld, men fordi det bør være en plikt. Muslimene må selv ta ansvaret for islams fremtid. Usman Rana, en profilert muslim og debattant, har sagt at det brenner i islams hus. Den brannen er det bare muslimene selv som kan slukke.

  En kan ikke legge skyld på vesten eller USA når det gjelder denne terroren. Alle står ansvarlig for sine handlinger og denne gang er det et stort antall misfornøyde ungdommer i vesten som blant annet står bak. I stedet for kriminalitet og rus har de altså en drøm om et utopi. Som muslimske imamer sier selv vi er i Europa fordi det er lettere og bedre å være muslim i Europa. Når da noen av disse er blitt radikalisert og hjernevasket og støtter et tyranni da må det røskes opp i alle hjørner og kroker for å forhindre at unge muslimer blir dratt med i denne elendigheten.

  • Vi får nå etter de fikk skutt ned et SU-24 inderlig håpe at Russland innser at de må slutte å bombe alle fiender av Assad som er turkmenere eller andre og heller gå inn i reelt samarbeid med vesten for å ta knekken på Daesh/ IS. Putin spiller på flere strenger og som tidligere nevnt har ikke blitt vist samarbeidsånd, men heller bombet opposisjonsgrupper og gjort alt for å styrke Assad. Konfliktene her må legges på is og gjøres ikke dette kan en nedskytning bli bare begynnelsen på noe langt verre. Assad`s skjebne og opposisjonens skjebne for komme senere nå gjelder det å få has på Daesh og ISIS. Skjebnen for Assad og andre legitime politiske grupperinger må avgjøres enten i demokratiske valg eller Haag domstolen.

 9. Det er velkjent for alle at vestlige stater har støttet opprørergrupper mot syriaregimet. Det som er kontroversielt er påstanden som fremmes her om at det er jihadistgrupper blant mottagerne. Jeg påstår ikke at det ikke er tilfelle, men viktig å merke seg at aftenpostens formulering på ingen måte samsvarer med noen «innrømmelse» av dette. Det er/var nok av grupper i syria som kjemper mot regimet som ikke faller inn under «jihadist» paraplyen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.