Hvorfor vil de ikke snakke om årsakene til masseflukten?

44
Syriske flyktninger i Irak (UNHCR)

På Dagsnytt atten 24.08.2015 prøvde Anne Grosvold to ganger å få Liv Tørres og Jøran Kallmyr til å svare på følgende spørsmål: Kan man ikke få stanset denne krigen? (I Syria) Ingen av dem svarte. Hvorfor klarer de ikke å formulere en så enkel setning som: Stans Syriakrigen nå!?

Syriske flyktninger i Irak (UNHCR)
Syriske flyktninger i Irak (UNHCR)

Ingen politikere vil snakke om den krigen som ødelegger Syria

Er det én ting Norge ikke har noen mangel på, så er det politikere som ønsker å framstå som menneskevenner og plettfrie humanister. Men når fire millioner syrere har flyktet fra hjemlandet sitt og gitt seg ut på en desperat ferd mot det de håper er trygghet, så er det ingen av disse menneskevennene som vil snakke om den aller viktigste årsaken til at de flykter.

I en lederartikkel i avisa Klassekampen 25..08.2015 er Kjell-Erik N. Kallset svært forsiktig innom temaet:

På eine sida må menneske som kjem i akutt nød få hjelp, men har har EU overlate den tyngste børa til medlemslanda Italia og Hellas. På andre sida er det ikkje nok å berre handtere utslaga av krisa. Dei europeiske landa og EU har hittil ikkje tatt initiativ for å gjera noko grunnleggande med årsakene til flyktningkrisa. No må landa gå saman for å drøfte kva Europa kan gjera for å hindre at millionar av menneske blir tvungne på flukt i nærområda våre.

Men har ikke Klassekampen fulgt med i timen? Det er ingen hemmelighet hvorfor syrerne flykter. Det er ikke akkurat rakettvitenskap å peke på at det ikke fantes noe syrisk flyktningeproblem før 2011 og at hele den mengden med 4 millioner flyktninger pluss over 7 millioner internt fordrevne utelukkende skyldes den krigen som Vesten fører mot Syria, med Norges uforbeholdne støtte.

Dette har da til og med vært påvist mange ganger på Klassekampens egne utenrikssider. Hvorfor gjenspeiler ikke det seg på lederplass? Og er det virkelig så vanskelig for hele venstresidas avis å formulere denne enkle setningen: Stans Syriakrigen nå!?

Sjølsagt har ikke EU og de europeiske land tatt initiativ til å gjøre noe grunnleggende med årsakene til flyktningekrisa. De er jo sjøl medskyldige og aktive pådrivere for denne krigen som driver syrerne på flukt.

Hvorfor denne tausheten om årsakene til masseflukten?

Dessverre er det heller ikke rakettvitenskap å svare på hvorfor norske politikere ikke vil snakke om årsakene til masseflukten. Samtlige stortingspartier støtter de sanksjonene og den krigen som ødelegger Syria. Det var den «rødgrønne» regjeringa som erklærte den syriske Nasjonalkoalisjonen som den legitime myndigheten for Syria, og som dermed slutta seg seg til USAs og NATOs prosjekt for regimeskifte i landet. Den blå regjeringa har bare fortsatt den kursen som Jens Stoltenbarg la opp.

SV, Senterpartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet, de har alle støttet denne politikken sammen med Høyre og Arbeiderpartiet. De er alle medskyldige i masseflukten fra Syria, slik de var i ødeleggelsen av Libya. (Og man kan ikke akkurat si at MDG har gjort seg bemerket med noen krigsmotstand heller.)

Og heller ikke de humanitære organisasjonene klarer å kreve en slutt på krigen. Overfor krigen i Syria opptrår hele det norske establishment som det Kartellpartiet som jeg har beskyldt dem for å være.

Krigen kan stoppes

Krigen er ingen naturkatastrofe. Den er skapt av Pentagon, NATO, oljediktaturene og Tyrkia. Hvis de ville kunne de stanse krigen nå. Men de har sine imperialistiske mål i regionen og stanser naturligvis ikke krigen når det ikke en gang finnes noe folkelig krav om det. I 2003 demonstrerte 60.000 mennesker i Oslo mot Irak-krigen. Det var et ærerikt øyeblikk i norsk historie. Hvor mange har demonstrert mot krigen i Syria? Knapt noen, så vidt jeg har sett. Dette er et tilsvarende skammelig øyeblikk i norsk historie. Og skammen forsvinner ikke ved å ta i mot en håndfull av flykningene fra den krigen vi deltar i.

Det er i gang et diplomatisk arbeid for å få til en våpenhvile. Russlands president Vladimir Putin har hatt møter med Saudi Arabia og andre oljediktaturer for å prøve å få dem med på noen kompromisser som kanskje kan føre til våpenhvile. Iran deltar også i samtalene. Men USA viser ingen interesse for disse initiativene, og da gjør naturligvis ikke Norge det heller.

Derfor vil fortsatt nye hundretusener tvinges ut av Syria på grunn av vår krig.

 

——————

 

Hvis du liker denne bloggen og ønsker å hjelpe til med å spre den til flere, så går det an å gi en stor eller liten gave via PayPal.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


44 KOMMENTARER

 1. Bra Steigan, men det virker som om man stanger hue i en kompakt betongmur. En slik total taushet om årsaken til krigen i Syria og de andre statene som er rammet av vesten hensynsløse krigspolitikk er det lett å tro er godt organisert og samkjørt. Men Klassekampens unnvikelse er tung å forklare.

  • Ikke tyngre enn forklaringen som gjelder alle de andre mediene, dersom man re-setter hele forestillingen om hva Klassekampen er (blitt). En ting er hva den burde være og delvis var, noe helt annet er hva den faktisk er nå. KK er blitt kuppet av kjerringer, og jeg bør vel for ordens skyld understreke at i min ordbok er dette i utgangspunktet et kjønnsnøytralt ord. Kjerringer, sier jeg!

 2. “How in hell did those bombers get up there every single second of our lives! Why doesn’t someone want to talk about it! We’ve started and won two atomic wars since 2022! Is it because we’re having so much fun at home we’ve forgotten the world? Is it because we’re so rich and the rest of the world’s so poor and we just don’t care if they are? I’ve heard rumors; the world is starving, but we’re well fed. Is it true, the world works hard and we play? Is that why we’re hated so much? I’ve heard the rumors about hate too, once in a long while, over the years. Do you know why? I don’t, that’s sure! Maybe the books can get us half out of the cave. They just might stop us from making the same damn insane mistakes!”

  “We’re going to meet a lot of lonely people in the next week and the next month and the next year. And when they ask us what we’re doing, you can say, We’re remembering. That’s where we’ll win out in the long run. And someday we’ll remember so much that we’ll build the biggest goddamn steamshovel in history and dig the biggest grave of all time and shove war in it and cover it up.”

  – Ray Bradbury, Fahrenheit 451 (1953)

 3. Kjempeviktig poengtering av det som ligger bak flyktningkstastrofen. Jeg må si at jeg venta på tydelighet i gårsdagens Dagsnytt 18.00. Øredøvende taushet og mangel på vilje til å stoppe krigen som rammer milioner av mennesker! Forskrekkelig!!!!!!

 4. «Nasjonalkoalisjonen for de demokratiske og revolusjonære kreftene i Syria samler opposisjonen i kampen for et demokratisk styre. Norge anser i dagens situasjon Nasjonalkoalisjonen som den legitime representanten for det syriske folket, sier utenriksminister Espen Barth Eide». Er forståelsen av Norges «ansvar» slik at uten denne uttalelsen fra Barth Eide ville opposisjonen i Syria ha opphørt? Noen som tror dette?

  • Denne erklæringa er naturligvis bare en del av bildet. Men med denne erklæringa sier Norge, at vi i strid med FN-charteret, vil styrte Syrias regjering. Så har vi vedtatt en serie med sanksjoner mot Syria og deltatt i en rekke internasjonale møter som alle har hatt til hensikt å bygge opp den militære kampen mot Syria, og så har vi naturligvis akseptert alle krigstiltak som våre allierte har utført mot Syria. Vi er medskyldige hele veien. Og uten denne krigen, hadde det ikke vært noen flyktningestrøm.

    • Russland la ned veto mot en krig mot Syria, en krig USA i stedet fører utenom FN via jihadister i Syria. Og det er nettopp den krigen som driver syrerne på flukt. For øvrig er Russland et kapitalistisk land og Putin en borgerlig politiker.

    • Russisk politikk er i dag preget av konservatisme mer enn liberalisme. Putin er kanskje politisk sett nærmere republikanerne i USA enn demokratene. I dette ligger også religionens betydning.

  • Som generalsekretær for NATO støttet selvsagt Jens Stoltenberg aktivt opp om utplasseringen av Patriot-missiler langs den tyrkiske grensen. Samtlige politikere på stortinget står jo også bak NATO. Disse rakettene gjorde det umulig for den syriske hæren og luftvåpenet å beholde kontrollen over disse områdene og sørget også for at tyrkiske myndigheter svekke den syriske regjeringens mulughet til å bistå kurderne i Kobane.

   Dagbladet 10. oktober 2014. Norske Ole Johan (33) beskytter Tyrkia mot raketter fra Syria. Spiller sentral rolle i driften av Patriot-rakettene ved grensa, og fikk skryt av Nato-sjef Jens Stoltenberg.

   Hele utgangspunktet for at de ble utplassert var at Al-Nusra-fronten opererte fra tyrkisk territorium. Følgen av at Patriot-raketttene ble utplassert – slik Erdogan og det islamofascistiske partiet han representerer ønsket – var at først Al-Nusra-fronten (støttet av Tyrkia, Saudi-Arabia og Qatar) fikk kontroll over disse områdene og at de ikke mye senere ble en del av den «Islamske Staten». Norske politikere har dessuten også et ansvar på grunn av bombingen av Libya da den fikk direkte følger for utviklingen i Syria, ved at disse islamistene som NATO samarbeidet med har bidratt adskillig til det væpnede «opprøret» mot Assad og Baath-regimet både i form av soldater/terrorister og ved store våpenleveranser.

   The North African state has been a key source of weapons for the rebels. The UN Security Council’s Group of Experts, which monitors the arms embargo imposed on Libya during the 2011 uprising, said in April 2013 that there had been illicit transfers of «heavy and light weapons, including man-portable air defence systems, small arms and related ammunition and explosives and mines». «The significant size of some shipments», it said, «and the logistics involved suggest that representatives of the Libyan local authorities might have at least been aware of the transfers, if not actually directly involved.» http://www.bbc.com/news/world-middle-east-22906965

   The Patriot missiles had been installed by NATO in Turkey as from January 2013, in order to prevent the Syrian Air Force from deploying on the frontier. As a result, the jihadists of the al-Nusra Front (al-Qaïda) were able to seize the North of the country, and as from the summer of 2014, this no-fly zone was occupied by the Islamic Emirate. Thus, during the battle of Kobane, the Syrian Air Force were unable to bomb the Islamic Emirate, and Syria was obliged to attempt a land attack to save the city. Since it was unable to advance the last thirty kilometres, the Atlantist Press presented the Kurdish forces of the YPG as being independent of Damascus, although the Syrian Arab Republic had supplied it with weapons and was paying its soldiers. The Russian army is beginning to engage in Syria

 5. Det har vel vært pratet om drivkraften i MIC iallefall helt siden Eisenhowers nyårstale i 1961. Avindustrialisering gjør arbeidsplasser i våpen- og sikkerhets-industri viktigere i mange land. Norge er intet unntak med Nammo og Kongsberg som sentrale innen våpenindustri og et større PST, bevæpnet politi og private sikkerhetsleverandører av alle slag. Takk for at du skriver om det «ekspertene» tier om!

  • Les og måp Se linken over
   Her støtter altså Norge EU og USAs sanksjoner mot Syria. Bl.a. mot eksport av olje, Syrias viktigste næring. Men, les og måp. Norge USA /EU bestemte altså i 2013 å handle olje og varer med ‘opposisjonen’. Det finnes ingen annen opposisjon enn IS. Ved å handle olje av dem betyr i klarttekst at Norge støtter IS.
   Fortsetter dette mon tro?
   Dette mener jeg Solbær regimet må redegjøre for og det nå!! Jeg mener at regjeringen må forholde seg til de sanksjonen de støtter. Disse var og er ment å kvele den syriske staten gjennom ¨å gjøre livet til et helvete for sivilbefolkningen i håp om at de da vil vende ryggen til Assad. Nå gjør de altså ikke det, men vesten gir seg ikke. Derfor er det vesten som må ta ansvaret for denne flyktningestrømmen fra Syria og det blodbadet i Syria. Og, tro ikke at syrere hjemme i Syria ikke får med seg denne gjestfriheten de blir møtt med av de som skulle innføre ‘menneskerettigheter’ og ‘demokrati’ i landet deres. Syrere kommer ALDRI til å glemme dette- aldri. Det har vært et uttall kriger i Syrias historie, men aldri noen som denne. VI MÅ PRESSE SOLBERG REGIMET TIL Å OPPHEVE ALLE SANKSJONENE DE PÅFØRER SYRIA. NORGE FØLGER EU/USA – VI MÅ DERFOR PRESSE REGJERINGEN TIL Å TA OPP DETTE MED EU/USA. VI MÅ PRESSE DISSE HUMANITÆRE ORG. HER TIL OGSÅ Å LEGGE PRESS PÅ REGJERNINGEN OG Å SAMORDNE ARBEIDET SAMMEN MED DEN SYRISKE STATEN. Men, det skinner igjennom at regjeringene i vesten ikke ønsker å slutte denne krigen, derfor dette tåketeppet. MEDIA HAR ET VEL SÅ STORT ANSVAR NÅR DET GJELDER KRIGEN I SYRIA VED KONSEKVENT Å FORFALSKE FAKTA.

   • Ja , dette forklarer noe av årsaken til at oljeprisen synker… Vesten kjøper olje fra IS , som pøser olje inn I markedet . Jeg har fundert og fundert på hvorfor oljeprisen har sunket , for normalt i urolige tider har jo oljeprisen steget . Man husker jo etter invasjonen i Iraq etc.

    Men som vanlig har ikke mediene kommet med en analyse på dette .

 6. Det holder ikke,å kalle de mengder som forsøker å krysse inn i Europa for Syrere,og tro at dette stoppes ved å stoppe syriakrigen.Det siste er en god tanke.Men-i flg.en FN.ekspert ,referert på BBCs nettsider idag,er «migrasjonene kommet for godt.» Og botemiddelet er «Mobillitet.» Arbeidsmarkedene må åpnes,for migranter,ved lettere adgang til arbeidsmarkedene,f.eks. ved rett til å forsøke å finne en jobb.Ikke et ord,om at oppholdstillatelser skulle være midlertidige-for hvordan ordne det,når adgangen er åpen?
  I samme artikkel nevnes at over 20.000 kommer fra Nigeria og Sub-Sahara Afrika,og over 20.000 fra Kosovo.Dette er ikke forårsaket av krigene i Syria og Libya.Av en misslykket kapitalisme,passer bedre.Men den blir ,som kjent(?)ikke bedre av å avregulere arbeidsmarkedene.

  • Tja. De fleste som kommer, kommer på grunn av våre kriger. Halvparten av de som kommer til Tyskland kommer fra det ødelagte Jugoslavia, som vi var med på å partere. Så kommer det flyktninger fra det ødelagte Afghanistan, Irak, Libya og Syria, som vi har vært med på å ødelegge. Men siden Syria har det desidert største flyktningebefolkninga, så har jeg valgt å fokusere på dem, for der ser du en så tydelig årsak-virkning. Vi må ikke bare ha god dokumentasjon, men også evne å formidle budskapet.

   • Joda .Budskapet må være klart.Men også realistisk.
    Om nå krigene fortsetter,noe mye tyder på-skal da budskapet være-at så lenge det kriges,og at det i tillegg evt,skapes massefattigdom,også i områder uten krig-skal da -migrantstrømmene ønskes velkommen,og motstanderne kalles rasister?
    Skal det m.a.o.være en venstreorienterts plikt ,å støtte de krefter som ønsker -migrantene velkommen,de er mange-bare med litt annen retorikk.Altså at en ødeleggelse av det som er igjen av velferd i deler av Europa ,for så evt.å gjennoppstå ,som en fugl phønix-etter «revolusjonen er løsningen?Og hvilken etikett skal det gis,evt.på den slags påfunn?

    Uansett hva div.fraksjoner mener om slikt-de vil ikke ha en snøballs sjanse i helvete-mot div.»høyrepopulister.» Ingen dristig påstand,så vidt jeg kan se.

    • Du får ikke en hel analyse inn i en setning. Jeg har i analysen blant annet vist til de langsiktige virkningene av at Tysklan/USA med Norge på slep ødela Jugoslavia. Masseflukten kommer først nå, etter at EU-løftene de fikk har vist seg å ikke holde stikk. Jeg har vist til hvordan Vesten tapper sfrikanske land for hjerner til det punktet at økonomiene ikke får noen sjanse til å reise seg Jeg har vist til plyndringa av råvaremarkedene, statskuppene, korrupsjonen. Klarer jeg å vekke folk, kan de lese hele forklaringa. Men først må vi bryte den manipulerende og farlige fortellinga vi blir servert nå, og da er det å kople syrernes flukt med den pågående krigen den mest effektive (og korrekte) måten (Tror jeg.) Og politikerne frykter den, fordi den blottstiller dem og tar fra dem initiativ og legitimitet.

     • Hvorfor synes du det er greit med et innvandringsfolkemord på det tyske folket?

      Du påstår å være mot masseinnvandring, men du støtter aldri hvite folkeslags rett til å overleve.

 7. Bruk nå for guds skyld dette forræderiet presse og politikerstand har begått på en slik måte at det fører til at Norge ender opp med ennå flere innvandrere, men at ingen ting reelt endrer seg.

  Viktig å huske på da er:

  Kommunikasjonen mellom opprørere og politikere bør foregå gjennom de mediene som solgte oss krigen. Mediene kan da tjene penger på å dekke opprøret, mens de passer på at opprøret ikke blir for stort, eller at de selv eller politikerne mister kredibiltet

  Opprøret må være tverrpolitisk og politikerstyrt, slik at hvert parti kan få eksponert sine fredsduer og krigshauker, de er sikre på at ønsker en videre karriære innen partiet.

  Ved å tidlig bruke nordmenns rasisme som årsaksforklaring til at Norge som en fjert av et NATO land, gjør som USA ønsker, både når det gjelder å bombe Libya eller boikotte Assad, vil opprøret gi befolkningen en illusjon av kontroll og at det nytter å protestere.

  Flertallet som slipper til i media, bør være enig i at nordmenns rasisme er en del av hvorfor vi bomber Libya og boikotter Assad, men uenige ellers. For å vise at de ikke bomber og dreper muslimer fordi de er rasister, må partiene godta å ta i mot langt flere av ofrene, for å bøte på alle krigene nordmenns rasisme har ført til.

  • Right on, «tunglet». Fin satire. 😉 – Jf. min kommentar under.

   (Men det der med «hvite folkeslags rett til å overleve» – i svar til Steigan – er misforstått. Her – nå i EUropa – handler det om at svake grupper/klasser settes opp mot hverandre. Dermed ingen samlet motstand mot krigene, bare mer splid blant de rammede – rammet av bomber, eller rammet av militærutgifter samt «sparetiltak»/»austerity».
   Jeg vil si du går i fellen å forveksle «rase» – hva nå det er – med enkeltsamfunns mulighet til å opprettholde god sammenheng og kontinuitet i press fra økonomisk skapt og åpnet migrasjon. Det er stor forskjell. I Norge f.eks. skaper polske migranter større vansker for arbeidslivsordninger enn andre grupper. Kun i spøk vil noen hevde at polakker er egen «rase». – «Rase» er ikke noe å rase over – bevisst skapt urettferdig fordelIng og dernest motsetningsgenererende gruppe-sammenblanding er.)

   • Om termen «hvite folkeslag»byttes med-«enkeltsamfunns» mulighet til å opprettholde god sammenheng-så blir det,for alle som demonstrerer mot masseimigrasjonen, det samme.
    Det er ikke rasisme ,i noen form,å ville beholde noe av de arbeidsmarkedsreguleringer og velferdsordninger som finnes i de land det -migreres til.
    Tvert imot-det er alle omskrivninger og bortforklaringerav at -migrasjonen er ødeleggende,både for de land det migrerers fra og -til-som oppfattes som rasisme.Mot de som har betalt skatt og organisert den velferd som nå tyner vekk.
    Det blir ikke mere krigsmotstand ,av at velferden ødelegges.Motstanden må føres mot de partikoalisjoner som fører krigene ,og lar migrasjonen fortsette,til fordel for finansoligarkene og deres fortjenester.
    Redselen for å bli oppfattet som rasist,sammen med den kristen-sosialstiske tanke om å være «solidarisk» med de fattige migrantene-gjør at arbeiderklassen i de land som skal betale ,vender seg mot de venstreorientertes politikk.

    De blir sittende med sin høye moral,sammen med de styrende og deres allierte.Arbeiderklassen har overhodet intet til felles,ideologsk eller økonomisk med disse skikt.Da vet vi hvor de går.Den som ikke ta dette i sin munn,er medskyldig

 8. Hvordan kan så denne krigen i Syria stoppes, Steigan? Bør Nato involveres? Bør FN-styrker gå inn? Hva kan den norske politiske ledelsen gjøre for å igangsatte prosesser som kan få slutt på krigen?

  • Det foreligger et fredsinitiativ som Russland har gått i spissen for, og som Saudi Arabia angivelig skal være interessert i. Man bør gripe denne sjansen nå, og NATO; Tyrkia, EU osv må stoppe å lever våpen og omsette olje for IS. Nå!

   • Det er det samme svaret en oppriktig interessert person nesten alltid får når hun eller han spør folk som driver motstandskamp mot korrupte krefter på hjemmebane om hva de trenger av hjelp, krefter som ofte er støttet økonomisk og militært av en eller fler tredjeparter, fortrinnsvis supermakter:

    «Takk for interessen. Hvis dette skal ta slutt får deres folk bare slutte å forsyne våre fascister med våpen, så går det straks mye bedre, dette her. Og takk, men nei takk, vi klarer i så fall godt å valse opp med disse bandittene selv. Det beste du kan gjøre for å hjelpe oss er å filleriste dine egne politikere der du kommer fra. De må ikke får fortsette å sponse våre undertrykkere på trygg avstand uten at du og naboen din prøver å stoppe dem fra det. På forhånd takk.»

    • Fint proxy-svar, AF. 🙂

     Nå får vi bare håpe at noen i alle de landene US-NATO angriper eller selger våpen til, eller begge dele, snakker sånn. Og på engelsk. – Og at det så får hovedoppslag i NRK-«Dødsrevyen». Helt til f.eks. Kongsbergruppen legger ned sitt utenlandssalg – som utgjør 80 prosent av omsetningen på nær 20 milliarder NOK i året.
     Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Kongsberg_Gruppen

     Som de sier: Good luck with that.

 9. Gard Støre sa ved en anledning at feilen var ikke at vi bombet Libya, men at det ikke ble fulgt opp. Implisitt i dette ligger en erkjennelse av at bombing alene var feil. Kort sagt: det var feil av oss å bombe Libya. Dette var en indirekte erkjennelse Gard Støre neppe var seg bevisst.

  Men svaret på Steigans spørsmål er kanskje det enkle at det man føler seg skyldig eller medskyldig i tier man helst om. De tabber og feil man har begått er ikke det man helst bringer til torgs. Det er menneskelig. Men slik sett innebærer kanskje nettopp tausheten om det opplagte og selfølgelige som Steigan beskriver en erkjennelse av skyld i den tragiske fadesen. Men hvem blandt dagens politikere er rakrygget nok til å stå frem med en slik erkjennelse? Det blir for kompromitterende.

 10. Vi har midlene som skal til, om det så er ved hjelp av dyrekjøpt militært utstyr og soldater. Jeg er ingen tilhenger av våpenbruk, men jeg, i deres landsforviste sted, ville ha sagt til enhver som spurte meg; koste hva det koste må, få mitt liv tilbake!
  La meg beholde alle mine barn! Skaff meg tryggheten tilbake og se til at jeg får drive med mitt, i mitt hjemland, der alt er meg kjent og hvor jeg ivaretar arven etter mine forfedre for å bringe den videre til mine barn!
  Vær så snill, bruk makt om det så gjelder, få en slutt på kaoset, igangsatt av pøbler og blodtørstige barbarer!! Jeg utsetter min familie for dødsfarer ved å prøve å komme oss vekk, uten å vite hva vi skal spise i dag, hvor vi skal sove og hvor mange som kommer frem til dette ukjente; da kan du tenke deg hvor jævlig det er blitt, i mitt hjemland?! Ville jeg ha sagt, og føyd til; hva skal til?

 11. «Hvorfor vil de ikke snakke om årsakene til masseflukten?»

  – Enkelt svar: Fordi «de» (USA-NATO) ikke vil avbryte tilstrebelsene på styringskontroll overfor «ikke-NATO»-verden. Norge er en viktig liten del av NATO. Norge bidrar både med soldater og fredsaktivitets-alibi, i skjønn forening, uten å blunke av inkonsekvensen.

  Norge bidrar fortsatt med hundrevis av millioner kroner rettet mot Assad-styret i Syria, i «humanitær» hjelp: «Medberegnet årets bidrag [2013] vil Norge ha gitt i overkant av 425 millioner kroner i humanitær bistand til Syria og syriske flyktninger i nabolandene siden konflikten i Syria startet i 2011.» Jf. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/syria_hjelp/id713022/

  Omtrent samtidig (11.02.14) sa utenriksminister «Bør Brenne» i Stortinget at «Assad ikke lenger kan spille en rolle.»
  Jf. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/redegjorelse_stortinget/id750982/

  Kort sagt: Norge bidrar sterkt til å skape flyktninger og kaller det «humanitær bistand» å hjelpe dem litt etterpå. – Slik «humanitær bistand» gjør det mulig å fortsette krigingen mot regjeringen i Syria, ved at presset fra flyktninger på nabolandene dempes.

  Takk til Steigan som følger opp med klare eksponeringer av realitetene om kaoset «vi» – Norge – bidrar til å skape og opprettholde.

  «Hjelp syrerne der de er – stopp krigen!»

  Gjentar:

  «Europa har seg sjøl å takke for flyktningekrisa». Definitivt.

  Hovedhjelpen fra oss, Norge og USA-NATO, vil være å slutte å krige og knuse land – Afganistan, Irak, Libya, Syria osv, som fungerer bra – eller i det minste bedre – inntil da.

  For å få til slutt på vår egen kriging i utland behøver bare USA-NATOs hegemoni-prosjekt («imperialisme») opphøre.

  Det kan nok være noe utfordrende å få til – ihvertfall i tide til å hjelpe flyktningene som ankommer og har ankommet EUropa over Middelhavet og Balkan nå.

  Da blir frafallsløsningen å isteden stenge grensene, dessverre nettopp slik vi ser land i EU gjøre nå.

  EU og Norge murer seg inne for å kunne fortsette kriginger utenfor grensemurene.

  Vi, USA-NATO, er MYE råere på andre felter enn å stenge flyktninger ute, når og om vi våger å se etter.

  Å se bilder av lidende flyktninger på NRK «Krigsrevyen» rett før aftens er tungt. Men å se folk og hele land bombet til blodklumper og grus er visst lettere. – Da holder de ihvertfall munn og ligger stille, ser holdningen fra kjøpemediene og regjeringen ut til å være.

 12. At det ikke var flyktningproblem før 2011 kan stemme, det betyr ikke det ikke var flyktninger som rømt Syria før den dato. Det har vært problemer i alle land som fikk vilkårlig sine grenser tegnet av den europeiske kolonialismen. Alle problemene vi opplever i dag har for røtter i den tiden europeer splittet folkgrupper ved å gjøre nesten alle folkgruppene for minoriteter i deres egen jord. Men selvfølgelig europeiske chauvinister kommer aldri til å innrømme at de mektige europeiske landene hadde og har interesserer å lage kaos for å beholde en forsprang i utviklingen. Men det virker som om det finnes noe rettferdighet et eller annet sted, fordi i dag, Europa skal høste hele dritten den hadde spredd i verden ,https://kabylia.wordpress.com/2014/10/07/bernard-kouchner-all-boundaries-from-colonization-will-disappear/

 13. «Du skal icke höra för mycket på David, Icke!» – Icke kan være fornøyelig å høre på, kort, og har enkelte gode observasjoner om samtid, men hans premisser (om fortid) og slutninger (om framtid) er dessverre helt forfeilet.

  Ickes grunnpremiss for sin unødig inflaterte konspirasjonsteori – et påstått brev om verdenskrigplaner fra 1871 (!) fra frimurer Albert PIke til Guiseppe Mazzini – svikter helt. Hvilket er troverdig og godt dokumentert – jf. http://wideshut.co.uk/albert-pikes-3-world-wars-letter-hoax-wideshut-webcast/ .

  «Wideshut.co.uk» sin konklusjon har gode poenger:
  «Conclusion

  As useful as the Three World Wars letter is for those with a conspiratorial world view, it simply does not stand up to scrutiny and makes anyone who uses it with a straight face look foolish and careless in their research.

  War is most certainly contrived, manipulated and exploited by those with secret agendas. Lies about Saddam’s WMD capabilities, the elements of prior knowledge and complicity by the US and other Governments surrounding 9/11, and even the corporate beneficiaries of the World Wars, prove that war is about a lot more than our officials and the media tell us. And yes the conflict between the Arab World and the nuclear armed Zionists is a very real threat. However if we are to challenge the status quo and scale back these threats we need to drop the fantasies. World leaders and those in positions of power that foment conflict have names, titles and chains of command. They don’t hide behind a non-secret secret society called the Illuminati, and they certainly aren’t working at the behest of some long dead Satanic Confederate General.»

  ‘Nuf said.

 14. Det finnes ikke politisk vilje til å stanse flyktningestrømmene. Er skuffet over at Norge og Europa svikter Russland og seg selv. I det seneste har Russland drevet utstrakt diplomati med Saudi Arabia (og da blir kanskje Qatar med på lasset) for å få dem til å slutte å finansiere den internasjonale paramilitære aktiviteten. Det kunne Europa ha støttet, men det ser ut til at det er mer ønskelig å vise sin lojalitet til øyriket ute i Atlanterhavet. Australia går enda til inn for å støtte Tyrkia med bombefly. Ellers har dagens situasjon ligget i kortene like siden 2012, for det var da Russlands satte fram prognosene for hva den destabiliserende situasjonen ville resultere i. Det gikk verden rundt som nyhet, men nådde aldri Norge. Kina som har det eneste byggverket synlig fra månen fra forrige store folkevandringstid, la som kjent ned veto sammen med Russland. Hvor mange liv kunne der ikke vært spart, men de ble ansett for å være «feil» land, som om ikke alle bærer med seg sitt minne, sin historie og sin visdom.

  • Man går i fare hvor man går. Før man vet ordet av det er man enig med Pål Steigan. 😉 Mer seriøst: Jeg prøver jo å basere alle slutninger pp en argumentkjede som kan kontrolleres. Her er det mange fakta som er velkjente, men som mediene stort sett ser bort fra.

 15. Mye fornuftig her, men at Syriakonflikten kan løses gjennom Putins godhjertethet, som nevnt i slutten, er vel mild sagt overtro?

 16. Jeg vet at som gamle kommunister dere er , gamle venner av alle muslimske-Militære juntaer, vil dere gjøre som strutser igjen. men likevel, gir jeg dere en kort oversettelse av stemmer som ikke klarer å nå ørene deres. Senere, når regningen vil være veldig saltet, kan dere ikke si at dere ikke visste. Deres kynisme hindrer dere fra å være åpen for verden.

  https://kabylia.wordpress.com/2015/09/20/boualem-sansal-brev-til-en-franskmann-om-den-kommende-verden/

 17. […] Marx’ barberkniv er dermed nådeløs. Norske sosialister har sviktet på det kriteriet Marx brukte for å skille mellom ekte og tvilsomme sosialister. Det samme gjentar seg med krigen i Syria. Der er ikke Norge direkte med i kamphandlingene. Men det er ingen tvil om at Norge støtter den ulovlige og barbariske krigen mot Syria, og at Norge har vedtatt en serie sanksjoner mot Syria som har til hensikt å gjøre landet mest mulig utrivelig å leve i. Igjen ser vi det samme: Ingen anti-krigsbevegelse i Norge. Sjøl når millioner av syrere tvinges til å forlate sitt eget land på grunn av denne krigen Norge deltar i, er det ikke noen bevegelse i Norge for å stoppe krigen. […]

 18. Er ikke framstillinga til Steigan noe «enkel» ? I utgangspunktet er krigen i Syria en borgerkrig, der USA og EU støtter opprørsgruppene mens Russland støtter Assad-regimet. Opprøret var en del av «den arabiske våren», men er blitt en tragedie. Så lenge ingen av partene ser ut til å vinne krigen (pga. støtten utenfra?) fortsetter krigshandlingene. Om Assad vant, ville i det minste krigen være over, selv om diktaturet ville fortsette. Om opprørerne vant. er det stor sjanse for at disse ville kjempe videre mot hverandre, slik vi ser i Libya.

 19. Interessant artikkel og gode spørsmål om hvorfor ikke flere folkevalgte forsøker å stoppe krigen, dette er tydeligvis tungt å komme i gang med. Dette viser storpolitikkens skitne ansikt. Det er flere årsaker til at dette ikke er særlig fristende å ta opp.

  Vi har over lengere tid sett vestlige og saudiarabiske politikere snakke om hvor viktig det er å avsette Assad.
  Fine ord om brudd på menneskeretigheter og manglende demokrati har vært argumenter som har vært benyttet.

  I sammenhengen glemmer de å fortelle om den planlagte gassledningen skal føres fra Qatar og gjennom Syria og videre gjennom Tyrkia til europa. Gassledningen vil oppheve Russlands monopol på gassleveranser i store deler av europa.
  Denne gassledningen har ikke Assad regimet ville aktseptere som følge av alliansen med Russland.

  Ovenstående motiverer USA til å ikke være så kresne i valg av støttespillere til å bekjempe Assad-regimet.
  Dette har naturlig nok gitt Russland andre motiver enn kun å bekjempe IS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.