Havne­sel­ska­pet Yilport i Oslo har util­gjen­ge­lig ledelse. Hva sier Raymond Johansen?

0

Det kommunale selskapet Oslo Havn KF har overlatt Oslos containerhavn i 20 år til et tyrkisk selskap som er utilgjengelig for henvendelser og står oppført med null ansatte i Brøynnøysundregistrene. Dette skriver ABC Nyheter. Og nettavisa fortsetter:

Oslo Havn har, som ABC Nyheter skrev i går, i flere år samarbeidet med private selskaper for å fjerne bryggearbeidernes tariffestede rett til lossing og lasting i Oslo havn. Bryggearbeiderne mistet mye av sysselsettingen sin og anklager Yilport for sosial dumping.

Nå viser det seg altså at kontakt med den største operatøren i Oslo havn i overskuelig framtid, er utilgjengelig for offentligheten.

Den eneste kontaktpersonen i Yilports anlegg i Oslo, daglig leder Eryn Dinyovszky, har hemmelig telefonnummer. Hun kommer til Oslo fra en ledende jobb i et land uten samme arbeidslivs-tradisjoner som Norge, nemlig havna i Abu Dhabi.

Hadde dette vært et lite serveringssted, ville antakelig Næringsetaten stengt det på dagen. Men dette er big business som byrådet og havnestyret holder handa si over. Men vent litt? Hvem sitter i styret til Oslo Havn KF? Og da ser jeg bort fra styreleder Bernt Stilluf Karlsen, som i følge leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen, «leder Oslo havn som en diktator».

Jo, som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten? Som styremedlem er han jo etter aksjeloven ansvarlig for eventuelle lovbrudd Oslo Havn KF måtte ha gjort seg skyldig i. Og kanskje ville det være av interesse for den angivelige «venstresida» også – og for dens avis.

 

PS:

Vegard Holm har informert meg om at Raymond Johansen ikke lenger sitter i Havnestyret, men er erstattet av en annen AP-mann, nemlig Terje Kalheim. (Så Havnestyret er ikke helt kjappe med å være à jour i Brønnøysund? Vanligvis et dårlig tegn.) Men desto bedre, da kan jo «venstresidas» ledende politiker i Oslo uttale seg om hva han som byrådslederkandidat mener om en sånn praksis som er bltt avdekket av ABC Nyheter.

Forrige artikkel1950 var året da det ble så bratt
Neste artikkel– Hellasavtalen har ødelagt det som var igjen av det fransk-tyske samarbeidet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).