Havne­sel­ska­pet Yilport i Oslo har util­gjen­ge­lig ledelse. Hva sier Raymond Johansen?

0

Det kommunale selskapet Oslo Havn KF har overlatt Oslos containerhavn i 20 år til et tyrkisk selskap som er utilgjengelig for henvendelser og står oppført med null ansatte i Brøynnøysundregistrene. Dette skriver ABC Nyheter. Og nettavisa fortsetter:

Oslo Havn har, som ABC Nyheter skrev i går, i flere år samarbeidet med private selskaper for å fjerne bryggearbeidernes tariffestede rett til lossing og lasting i Oslo havn. Bryggearbeiderne mistet mye av sysselsettingen sin og anklager Yilport for sosial dumping.

Nå viser det seg altså at kontakt med den største operatøren i Oslo havn i overskuelig framtid, er utilgjengelig for offentligheten.

Den eneste kontaktpersonen i Yilports anlegg i Oslo, daglig leder Eryn Dinyovszky, har hemmelig telefonnummer. Hun kommer til Oslo fra en ledende jobb i et land uten samme arbeidslivs-tradisjoner som Norge, nemlig havna i Abu Dhabi.

Hadde dette vært et lite serveringssted, ville antakelig Næringsetaten stengt det på dagen. Men dette er big business som byrådet og havnestyret holder handa si over. Men vent litt? Hvem sitter i styret til Oslo Havn KF? Og da ser jeg bort fra styreleder Bernt Stilluf Karlsen, som i følge leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen, «leder Oslo havn som en diktator».

Jo, som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten? Som styremedlem er han jo etter aksjeloven ansvarlig for eventuelle lovbrudd Oslo Havn KF måtte ha gjort seg skyldig i. Og kanskje ville det være av interesse for den angivelige «venstresida» også – og for dens avis.

 

PS:

Vegard Holm har informert meg om at Raymond Johansen ikke lenger sitter i Havnestyret, men er erstattet av en annen AP-mann, nemlig Terje Kalheim. (Så Havnestyret er ikke helt kjappe med å være à jour i Brønnøysund? Vanligvis et dårlig tegn.) Men desto bedre, da kan jo «venstresidas» ledende politiker i Oslo uttale seg om hva han som byrådslederkandidat mener om en sånn praksis som er bltt avdekket av ABC Nyheter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.