Havne­sel­ska­pet Yilport i Oslo har util­gjen­ge­lig ledelse. Hva sier Raymond Johansen?

5

Det kommunale selskapet Oslo Havn KF har overlatt Oslos containerhavn i 20 år til et tyrkisk selskap som er utilgjengelig for henvendelser og står oppført med null ansatte i Brøynnøysundregistrene. Dette skriver ABC Nyheter. Og nettavisa fortsetter:

Oslo Havn har, som ABC Nyheter skrev i går, i flere år samarbeidet med private selskaper for å fjerne bryggearbeidernes tariffestede rett til lossing og lasting i Oslo havn. Bryggearbeiderne mistet mye av sysselsettingen sin og anklager Yilport for sosial dumping.

Nå viser det seg altså at kontakt med den største operatøren i Oslo havn i overskuelig framtid, er utilgjengelig for offentligheten.

Den eneste kontaktpersonen i Yilports anlegg i Oslo, daglig leder Eryn Dinyovszky, har hemmelig telefonnummer. Hun kommer til Oslo fra en ledende jobb i et land uten samme arbeidslivs-tradisjoner som Norge, nemlig havna i Abu Dhabi.

Hadde dette vært et lite serveringssted, ville antakelig Næringsetaten stengt det på dagen. Men dette er big business som byrådet og havnestyret holder handa si over. Men vent litt? Hvem sitter i styret til Oslo Havn KF? Og da ser jeg bort fra styreleder Bernt Stilluf Karlsen, som i følge leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen, «leder Oslo havn som en diktator».

Jo, som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten? Som styremedlem er han jo etter aksjeloven ansvarlig for eventuelle lovbrudd Oslo Havn KF måtte ha gjort seg skyldig i. Og kanskje ville det være av interesse for den angivelige «venstresida» også – og for dens avis.

 

PS:

Vegard Holm har informert meg om at Raymond Johansen ikke lenger sitter i Havnestyret, men er erstattet av en annen AP-mann, nemlig Terje Kalheim. (Så Havnestyret er ikke helt kjappe med å være à jour i Brønnøysund? Vanligvis et dårlig tegn.) Men desto bedre, da kan jo «venstresidas» ledende politiker i Oslo uttale seg om hva han som byrådslederkandidat mener om en sånn praksis som er bltt avdekket av ABC Nyheter.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Steigan blogger
  A winner is a dreamer who never gives up
  Search for:
  Main menuSkip to content
  Forsiden Foto Video Bøker Om En folkefiende Om Sammenbruddet Innhold Henning Mankell om Sammenbruddet Annet Om meg Tips meg! In English
  Sub menu
  Havne­sel­ska­pet Yilport i Oslo har util­gjen­ge­lig ledelse. Hva sier Raymond Johansen?
  av Pål Steigan • 5. august 2015 • 0 kommentarer

  Det kommunale selskapet Oslo Havn KF har overlatt Oslos containerhavn i 20 år til et tyrkisk selskap som er utilgjengelig for henvendelser og står oppført med null ansatte i Brøynnøysundregistrene. Dette skriver ABC Nyheter. Og nettavisa fortsetter:

  Oslo Havn har, som ABC Nyheter skrev i går, i flere år samarbeidet med private selskaper for å fjerne bryggearbeidernes tariffestede rett til lossing og lasting i Oslo havn. Bryggearbeiderne mistet mye av sysselsettingen sin og anklager Yilport for sosial dumping.

  Nå viser det seg altså at kontakt med den største operatøren i Oslo havn i overskuelig framtid, er utilgjengelig for offentligheten.

  Den eneste kontaktpersonen i Yilports anlegg i Oslo, daglig leder Eryn Dinyovszky, har hemmelig telefonnummer. Hun kommer til Oslo fra en ledende jobb i et land uten samme arbeidslivs-tradisjoner som Norge, nemlig havna i Abu Dhabi.

  Hadde dette vært et lite serveringssted, ville antakelig Næringsetaten stengt det på dagen. Men dette er big business som byrådet og havnestyret holder handa si over. Men vent litt? Hvem sitter i styret til Oslo Havn KF? Og da ser jeg bort fra styreleder Bernt Stilluf Karlsen, som i følge leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen, «leder Oslo havn som en diktator».

  Jo, som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten? Som styremedlem er han jo etter aksjeloven ansvarlig for eventuelle lovbrudd Oslo Havn KF måtte ha gjort seg skyldig i. Og kanskje ville det være av interesse for den angivelige «venstresida» også – og for dens avis.

 2. Og DER fikk vi det kommunale Oslos første eksempel på det nye nivået. Takk (tror jeg.) Hverken Rom eller tariffer ble bygget på én dag, men de brennes forbausende lett ned igjen med et lite pennestrøk.

  Ke du tru, Røde Raymond?

 3. AMMROC-alliansen har man såvidt vært innom (Lockheed/Sikorsky/Abu Dahbi) i forbindelse med Steigans artikkel: «USA – 50 års krig mot IS» – Og den som undergraver arbeidstagerorganisasjoner er NBIM (!) som henter gevinsten i begge ender ved bl.a. utstrakt bruk av sitt eget vikarbyrå ADECCO: http://www.4-traders.com/ADECCO-SA-9365001/company/
  – Nå kan havnearbeiderne ihvertfall gå i strupen på dobbeltmoralen partiledelsen AP besitter, og legge sammen to og to.
  http://www.yildirimgroup.com/?mode=haberdetay&ID=65
  YILDIRIM Group (Robert Yildirim), which is headquartered in Istanbul, is an international family-run holding company established in 1963 in Samsun, Turkey. http://www.cma-cgm.com/the-group/management/yildirim-group
  Dette selskapet kommer sannsynligvis til å bli børsnotert, eller et strategisk nedsalg til visse kjente aktører «as secnd opinion»…
  Krigsindustrien har mange armer, og profittørenes nikkedukker gjemmer seg bak politiske fasader…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.