USA spionerer på alt tyske ledere gjør

0

USAs etterretningstjeneste NSA har drevet massiv overvåking rettet mot telefonene til ledende tyske ministre og ledende personer med ansvar for handel, finans, økonomi og jordbruk – inkludert Angela Merkels personslige assistent.

Det er WikiLeaks som publiserte dette 1. juli 2015 i et samarbeide med franske Mediapart og Libération og tyske Süddeutsche Zeitung.

WikiLeaks publiserer også hemmelige dokumenter som viser at Storbritannia og USA har spionert på tyske tjenestemenn som diskuterer sine posisjoner og uenigheter når det gjelder krisa i Hellas.

Et dokument viser at Angela Merkal ble avlyttet mens hun snakket med sin personlige assistent. Et annet viser hvordan britene spionerte på den tyske regjeringas hovedansvarlige for EU-spørsmål, Nikolaus Meyer-Landrut.

Det går fram av avsløringene at USA har delt denne etterretninga med sine partnere i det som kalles «Five Eyes»: Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

I samtalen med sin assistent snakket Merkel om sine uenigheter med andre medlemmer av sin regjering, slik som finansminister Wolfgang Schäuble. Hun snakket også om holdningene til EU-ledere som José Manuel Barroso, Jean-Claude Trichet og IMF-direktør Christine Lagarde.

Et dokument viser at det britiske GCHQ spionerte på detaljer i den tyske planen for å håndtere krisa i Hellas, og at de delte denne informasjonen med USA.

Avsløringene viser at europeiske ledere ikke kan holde noe som helst hemmelig for USA og at de behandles med en nedlatende forakt av sin såkalte «allierte». Men likevel fortsetter disse såkalte lederne å krype for USA og hoppe hver gang Washingtom blåser i fløyta.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.