Jihadister i Syria på månedslønn fra USA

7
USA har rustet opp syriske jihadister

USA har begynt å betale månedslønn til jihadister som de trener opp til å slåss mot regjeringa i Syria. Lønnsnivået ligger på mellom $250 og $400 i måneden, alt etter kompetanse. Det er Pentagons talsperson, marinekommandant Elissa Smith som sier dette i følge USA Today.

USA skal trene opp i alt 3000 krigere i løpet av 2015 og 5400 i 12-månedersperioden. Smith kaller riktignok ikke krigerne for jihadister, men sjøl president Barack Obama har innrømt at det ikke finnes moderate syrere som slåss mot Assad-regjeringa.

På tross av at norske medier stort sett later som noe annet, så er det nå velkjent at USA under hele krigen i Syria har gitt direkte militær og økonomisk støtte til jihadistene i Syria. USAs regjering har innrømt sin direkte støtte. Dette ble godkjent av fredsprisvinner Obama alt i 2012. Og det handlet om våpen, utstyr og penger, blant annet våpen fra Libya. Støtten til jihadistene fortsatte i 2013, og nå er de altså over på fastlønn fra den amerikanske staten.

USAs ulovlige og forbryterske krig mot Syria via stedfortreder ødelegger enda et land og driver millioner av mennesker på flukt. Men kommer det så mye som ett kritisk ord fra de som kaller seg norske politiske ledere? Nei, ikke et knyst, det eneste de krangler om er hvem av dem som er snillest når det gjelder å ta imot en liten brøkdel av ofrene for USAs krig. Men aldri et krav om å stoppe krigen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

    • Makt eliten i norge uansett hvem som sitter med regjerings makta har alltid vært som en lydig hund overfor usa.

  1. Jens og Erna vil aldri tørre å fortelle at USA og NATO lønner islamske fanatikere. USA bruker fanatikere for å hevde sine militære som politiske interesser over hele verden. Jihadister er fine å ha når det gjelder å skape kaos, eller orden gjennom kaos, slik USA og NATO gjorde i Libya i 2011. Libya ble en tragedie grunnet NATO sin bombing, der Norge stod for 6 F-16 kampfly fra Bodø, som bombet mål som vannforsyningen i Tripoli.

  2. Siden 1990 har Norge deltatt i åtte: Gulfkrigen mot Irak i 1991, invasjonen i Somalia i 1993, krigen i Bosnia fra 1993-95, Kosovokrisen i 1999, Afghanistankrigen fra 2001 fram til i dag, Irakkrigen fra 2003-2011, krigen mot Libya i 2011. Pluss Mali. «Fredsnasjonen» Norge er ikke lenger i tet når det gjelder fred, men går inn til en solid andreplass i krig. Kun Storbritannia og Frankrike har vært involvert i flere kriger enn oss. Andreplassen deler vi med Danmark, USA og Nederland.
    https://radikalportal.no/2015/03/06/siden-1990-har-norge-deltatt-i-atte-kriger-vi-er-pa-en-andreplass-i-krig/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.