Jihadister i Syria på månedslønn fra USA

0
USA har rustet opp syriske jihadister

USA har begynt å betale månedslønn til jihadister som de trener opp til å slåss mot regjeringa i Syria. Lønnsnivået ligger på mellom $250 og $400 i måneden, alt etter kompetanse. Det er Pentagons talsperson, marinekommandant Elissa Smith som sier dette i følge USA Today.

USA skal trene opp i alt 3000 krigere i løpet av 2015 og 5400 i 12-månedersperioden. Smith kaller riktignok ikke krigerne for jihadister, men sjøl president Barack Obama har innrømt at det ikke finnes moderate syrere som slåss mot Assad-regjeringa.

På tross av at norske medier stort sett later som noe annet, så er det nå velkjent at USA under hele krigen i Syria har gitt direkte militær og økonomisk støtte til jihadistene i Syria. USAs regjering har innrømt sin direkte støtte. Dette ble godkjent av fredsprisvinner Obama alt i 2012. Og det handlet om våpen, utstyr og penger, blant annet våpen fra Libya. Støtten til jihadistene fortsatte i 2013, og nå er de altså over på fastlønn fra den amerikanske staten.

USAs ulovlige og forbryterske krig mot Syria via stedfortreder ødelegger enda et land og driver millioner av mennesker på flukt. Men kommer det så mye som ett kritisk ord fra de som kaller seg norske politiske ledere? Nei, ikke et knyst, det eneste de krangler om er hvem av dem som er snillest når det gjelder å ta imot en liten brøkdel av ofrene for USAs krig. Men aldri et krav om å stoppe krigen.

Forrige artikkelUSA spionerer på alt tyske ledere gjør
Neste artikkel– EU-eliten ønsker regimeskifte i Hellas
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).