– Nå bomber Tyrkia også Kobani-kurderne

0

Erling Folkvord med NATO-krav til regje­rin­ga:

De kurdiske selvstyrestyrkene YPG i Kobani kjemper som besatt mot IS, men skal nå ha blitt angrepet i ryggen av NATO-landet Tyrkia, skriver ABCNyheter, og fortsetter:

Tyrkias hær bombet 24. juli styrkene til den kurdiske Folkets forsvarshær, YPG, og Den frie syriske arme nord i Syria.  Det skriver YPGs overkommando i en pressemelding søndag.

Angrepet på YPG innebærer en ytterligere opptrapping av krigen Tyrkia forrige uke startet mot kurdiske PKK-styrker i Irak. YPG forsvarer de selvstyrte kurdiske enklavene i Syria kalt Rojava, på grensa til Tyrkia.

Erling Folkvord har i mange år hatt tett kontakt med kurderne, og rapporterte sammen med sin partifelle Svein Olsen fra grensa til Kobani i oktober i fjor, da striden mot IS raste. Han sier i en kommentar:

Børge Brende og Erna Solberg må kreve at president Erdogan nå stanser krigen han har startet opp mot den kurdiske befolkningen og den kurdiske demokratiske bevegelsen, og at den gjenopptar den politiske fredsprosessen som startet for to år siden.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTyrkia og IS: bevisene hoper seg opp
Neste artikkelStoltenberg: – Hellas må ikke skjære ned på militærutgiftene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).