– Nå bomber Tyrkia også Kobani-kurderne

0

Erling Folkvord med NATO-krav til regje­rin­ga:

De kurdiske selvstyrestyrkene YPG i Kobani kjemper som besatt mot IS, men skal nå ha blitt angrepet i ryggen av NATO-landet Tyrkia, skriver ABCNyheter, og fortsetter:

Tyrkias hær bombet 24. juli styrkene til den kurdiske Folkets forsvarshær, YPG, og Den frie syriske arme nord i Syria.  Det skriver YPGs overkommando i en pressemelding søndag.

Angrepet på YPG innebærer en ytterligere opptrapping av krigen Tyrkia forrige uke startet mot kurdiske PKK-styrker i Irak. YPG forsvarer de selvstyrte kurdiske enklavene i Syria kalt Rojava, på grensa til Tyrkia.

Erling Folkvord har i mange år hatt tett kontakt med kurderne, og rapporterte sammen med sin partifelle Svein Olsen fra grensa til Kobani i oktober i fjor, da striden mot IS raste. Han sier i en kommentar:

Børge Brende og Erna Solberg må kreve at president Erdogan nå stanser krigen han har startet opp mot den kurdiske befolkningen og den kurdiske demokratiske bevegelsen, og at den gjenopptar den politiske fredsprosessen som startet for to år siden.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.