– Nå bomber Tyrkia også Kobani-kurderne

3

Erling Folkvord med NATO-krav til regje­rin­ga:

De kurdiske selvstyrestyrkene YPG i Kobani kjemper som besatt mot IS, men skal nå ha blitt angrepet i ryggen av NATO-landet Tyrkia, skriver ABCNyheter, og fortsetter:

Tyrkias hær bombet 24. juli styrkene til den kurdiske Folkets forsvarshær, YPG, og Den frie syriske arme nord i Syria.  Det skriver YPGs overkommando i en pressemelding søndag.

Angrepet på YPG innebærer en ytterligere opptrapping av krigen Tyrkia forrige uke startet mot kurdiske PKK-styrker i Irak. YPG forsvarer de selvstyrte kurdiske enklavene i Syria kalt Rojava, på grensa til Tyrkia.

Erling Folkvord har i mange år hatt tett kontakt med kurderne, og rapporterte sammen med sin partifelle Svein Olsen fra grensa til Kobani i oktober i fjor, da striden mot IS raste. Han sier i en kommentar:

Børge Brende og Erna Solberg må kreve at president Erdogan nå stanser krigen han har startet opp mot den kurdiske befolkningen og den kurdiske demokratiske bevegelsen, og at den gjenopptar den politiske fredsprosessen som startet for to år siden.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

    • Det vet han, og det er en god grunn til å stille krav. Ikke fordi han tror kravene blir tatt til følge, men for å synliggjøre den norske slitens elendighet.

    • «Be Erdogan slutt å bo-o-ombe? Ne-ei, da må dere nok snakke med fa-ar min, han he-enger i ho-ornet på veggen!»

      Det fine med sjuende far i hvit-huset er at han nå gjennom vårt digitale liv, våre webcams og mikrofoner vet fra før akkurat hvor mange og hvem som mener hva om hva, så dersom han faktisk er mottagelig for folkets meninger trenger vi aldri mer lage folkebevegelser, underskriftskampanjer eller spesielle FB-grupper for å sette fokus på viktige saker. Far vet hva vi vil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.