EU visste at deres krav til Hellas var umulige

0

Som jeg allerede har meldt i artikkelen IMF-analyse gir Hellas rett, har Det internasjonale pengefondet visst at Hellas minst trenger at 30% nedskriving av gjelda og ytterligere 51,9 millarder euro i kreditt de neste tre årene for å holde seg flytende.

IMF har visst det. Den europeiske sentralbanken har visst det. Og EU-kommisjonen har visst det. Utkastet til denne rapporten har foreligget lenge. Ledelsen for eurosonen prøvde da også å hindre IMF i å publisere rapporten. De var lite lystne på at sannheten skulle bli kjent, i følge Reuters.

Disse tre institusjonene har i de fem måneder lange forhandlingene med Syriza fortsatt å stille krav overfor Hellas som de har visst at landet ikke kan innfri. IMF-sjef Christine Lagarde har visst det, sjefen for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, har visst det. Sjefen for EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, og sjefen for eurosonen, Jeroen Dijsselbloem, har visst det. Likevel har de kjørt løpet som om de ikke visste det. De har krevd at Hellas skal betale en gjeld deres egne eksperter sier at landet ikke kan betale. Dette betyr at disse pampene kollektiv og hver for seg har begått grove økonomiske forbrytelser mot det greske folket og drevet det enda lengre ned i fattigdom og elendighet.

Dette skriver også i artikkelen This Is Why The Euro Is Finished.

Dette narrespillet har pågått for å prøve å dekke over at euroen bygger på juks og svindel. Prosjektet er ikke liv laga, og etter Hellas vil det vise seg også i Italia, Spania, Portugal, og endelig i Frankrike.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten mener at euroen er dømt til undergang og at et sammenbrudd i Hellas vil forplante seg til eurosonen, som i sin tur vil klappe sammen:

Uansett hvordan utfallet av folkeavstemningen blir: Eurosonen står ikke til å redde. Et voksende bank-krasj i Hellas driver prisen for mislighold i været. En politisk agenda kan ikke erstatte økonomiske kompetanse. Systemet bryter sammen i sitt svakeste ledd.

Men hvem var det som lekket IMF-rapporten? Alt tyder på at det var USA, som ønsker en gjeldsreduksjon for Hellas for å bevare landet i eurosonen. Washington frykter at dersom Hellas tvinges til å forlate eurosonen, vil landet ende med å gå ut av NATO.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.