– EU-eliten ønsker regimeskifte i Hellas

3

Det er nå klart at Tyskland og de ledende maktene i Europa ikke bare ønsker at den greske regjeringa skal bøye seg i kne. De ønsker regimeskifte. Ikke ved militærmakt, naturligvis – dette gjennomføres fra Berlin og Brussel, ikke fra Washington.

Dette skriver redaktør og spaltist i The Guardian, Seumas Milne, i en interessant kommentar til situasjonen i Hellas slik den så ut 2. juli 2015.

Han mener at det nå er hevet over enhver tvil at Angela Merkel og Troikaen er ute etter å fjerne den valgte regjeringa i Hellas. De gjør ikke noe forsøk på kompromiss. De har ikke gitt Hellas henstand noen dager en gang, slik at folket kunne få gi sitt svar i fred. I stedet har de utløst bank run og dermed fullkrise. I følge Milnes analyse er EU-eliten fullstendig klar over at det de krever vil skape et helt ulevelig gjeldsnivå og en sjøldestruktiv nedskjæringspolitikk fram til minst 2030. Han viser til dokumenter fra IMF som The Guardian omtaler slik:

The documents, drawn up by the so-called troika of lenders, support Greece’s argument that it needs substantial debt relief for a lasting economic recovery. They show that, even after 15 years of sustained strong growth, the country would face a level of debt that the International Monetary Fund deems unsustainable.

Fredsprisvinner EU (takk igjen, Jagland) vil altså tvinge Hellas til å følge en politikk som EU-eliten vet vil ødelegge landet ytterligere. Og siden Syriza-regjeringa ikke ønsker det, må den fjernes.

EU-eliten frykter at Hellas skal sette et eksempel som kan bli etterfulgt av Podemos i Spania, anti-EU-partiene i Italia og kanskje Front National i Frankrike, og kanskje Sínn Fein i Irland. Derfor skal Hellas tynes og regjeringa erstattes med et korps av lydige tjenere for Merkel og Troikaen.

For EU-eliten gjelder det å holde fortet til de innen 2025 kan få avskaffet demokratiet i Europa for alltid, slik de fem presidentenes rapport går inn for. Etter det vil ikke valg i noe medlemsland eller avstemninger i noe nasjonalt parlament ha noe som helst å si.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

 1. Det ønsket-om å avskaffe demokratiet for godt,det er vel nesten oppnådd alt.
  All økonomisk ekspertise vet,at den greske gjeld er ubetalelig.
  Men det er mye annet,om gjeld,som eksperter mener håndteres tvert imot det som måtte til,om noe skulle kunne gjøres med en stagnernede økonomi.
  Siste mann ut er idag er Sverige.Den negative rente senkes enda mer.Samtidig som det bes om krav til amortering på huslån.
  Svenskene er enda mere forgjelde enn nordmenn.Så da gis det mere lån,til husholdninger som ikke kan betale,for å få produsert flere boliger,som det heller ikke kan betales for.Som nevnt tidligere,av S.Spetalen,kapitalismen fungerer ikke på sine egne premisser.Da må man velge-la de tapende ta tapene-eller-smøre tapene utover et ikke-eksisterende (Europeisk)fellesskap-eller renasjonalisere nasjonene.Det siste er foreslått,som en fortsettelse på å la taperne ta tapene.:Reorganisere bankvesenet,i privat eller statlig eie.Dette vil vær uaktuelt,under en europisk sentralbank.Uansett om -sjefen og hans overdommere skulle erklære seg for «sosialister» å være.
  Derfor er nok Le Pen en større trussel mot EU-systemet enn Syriza.Men Le Pen ønsker grekkeren til lykke,med sitt forhalingsforsøk.
  Skulle Jagland ,og hele norsk presse,få det Ja de ønsker seg,så endrer det jo fint lite.Taktisk gjør grekerne hva de kan,men under Euroens tyrrani endres lite.Og et Nei gir ingen sosialisme,det heller.

  Da får man begrense seg til å sloss for Demokrati.Oppløsning av EU.Krev dette av norske partier.Ellers har vi ikke noe demokrati,i morgen,men korporasjonene og finansverdenenes byråkrater og eieres tyranni.Mykt og utilgjengelig.Som de norske storkoalisjoner av «blå» og «rød» type arbeider for.

 2. I Jaglands tilfelle tror jeg ikke det er ondskap. Det er forstanden det står på og alltid har skortet på. Noe av det han gjør kan sikkert forklares med smisk. Når/hvis BRICS kommer opp og går slik man har forestillt seg, og dollaren svekkes på grunn av dette, så vil Norge stå utenfor når toget går på grunn av Jagland. Ikke blir vi med på dette og ikke kan vi handle med Kina. Han kan fort komme til å bli det mest forhatte statsoverhodet vi har hatt. En slags Quisling.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.