– EU-eliten ønsker regimeskifte i Hellas

0

Det er nå klart at Tyskland og de ledende maktene i Europa ikke bare ønsker at den greske regjeringa skal bøye seg i kne. De ønsker regimeskifte. Ikke ved militærmakt, naturligvis – dette gjennomføres fra Berlin og Brussel, ikke fra Washington.

Dette skriver redaktør og spaltist i The Guardian, Seumas Milne, i en interessant kommentar til situasjonen i Hellas slik den så ut 2. juli 2015.

Han mener at det nå er hevet over enhver tvil at Angela Merkel og Troikaen er ute etter å fjerne den valgte regjeringa i Hellas. De gjør ikke noe forsøk på kompromiss. De har ikke gitt Hellas henstand noen dager en gang, slik at folket kunne få gi sitt svar i fred. I stedet har de utløst bank run og dermed fullkrise. I følge Milnes analyse er EU-eliten fullstendig klar over at det de krever vil skape et helt ulevelig gjeldsnivå og en sjøldestruktiv nedskjæringspolitikk fram til minst 2030. Han viser til dokumenter fra IMF som The Guardian omtaler slik:

The documents, drawn up by the so-called troika of lenders, support Greece’s argument that it needs substantial debt relief for a lasting economic recovery. They show that, even after 15 years of sustained strong growth, the country would face a level of debt that the International Monetary Fund deems unsustainable.

Fredsprisvinner EU (takk igjen, Jagland) vil altså tvinge Hellas til å følge en politikk som EU-eliten vet vil ødelegge landet ytterligere. Og siden Syriza-regjeringa ikke ønsker det, må den fjernes.

EU-eliten frykter at Hellas skal sette et eksempel som kan bli etterfulgt av Podemos i Spania, anti-EU-partiene i Italia og kanskje Front National i Frankrike, og kanskje Sínn Fein i Irland. Derfor skal Hellas tynes og regjeringa erstattes med et korps av lydige tjenere for Merkel og Troikaen.

For EU-eliten gjelder det å holde fortet til de innen 2025 kan få avskaffet demokratiet i Europa for alltid, slik de fem presidentenes rapport går inn for. Etter det vil ikke valg i noe medlemsland eller avstemninger i noe nasjonalt parlament ha noe som helst å si.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJihadister i Syria på månedslønn fra USA
Neste artikkelIMF-analyse gir Hellas rett
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).