– EU-eliten ønsker regimeskifte i Hellas

0

Det er nå klart at Tyskland og de ledende maktene i Europa ikke bare ønsker at den greske regjeringa skal bøye seg i kne. De ønsker regimeskifte. Ikke ved militærmakt, naturligvis – dette gjennomføres fra Berlin og Brussel, ikke fra Washington.

Dette skriver redaktør og spaltist i The Guardian, Seumas Milne, i en interessant kommentar til situasjonen i Hellas slik den så ut 2. juli 2015.

Han mener at det nå er hevet over enhver tvil at Angela Merkel og Troikaen er ute etter å fjerne den valgte regjeringa i Hellas. De gjør ikke noe forsøk på kompromiss. De har ikke gitt Hellas henstand noen dager en gang, slik at folket kunne få gi sitt svar i fred. I stedet har de utløst bank run og dermed fullkrise. I følge Milnes analyse er EU-eliten fullstendig klar over at det de krever vil skape et helt ulevelig gjeldsnivå og en sjøldestruktiv nedskjæringspolitikk fram til minst 2030. Han viser til dokumenter fra IMF som The Guardian omtaler slik:

The documents, drawn up by the so-called troika of lenders, support Greece’s argument that it needs substantial debt relief for a lasting economic recovery. They show that, even after 15 years of sustained strong growth, the country would face a level of debt that the International Monetary Fund deems unsustainable.

Fredsprisvinner EU (takk igjen, Jagland) vil altså tvinge Hellas til å følge en politikk som EU-eliten vet vil ødelegge landet ytterligere. Og siden Syriza-regjeringa ikke ønsker det, må den fjernes.

EU-eliten frykter at Hellas skal sette et eksempel som kan bli etterfulgt av Podemos i Spania, anti-EU-partiene i Italia og kanskje Front National i Frankrike, og kanskje Sínn Fein i Irland. Derfor skal Hellas tynes og regjeringa erstattes med et korps av lydige tjenere for Merkel og Troikaen.

For EU-eliten gjelder det å holde fortet til de innen 2025 kan få avskaffet demokratiet i Europa for alltid, slik de fem presidentenes rapport går inn for. Etter det vil ikke valg i noe medlemsland eller avstemninger i noe nasjonalt parlament ha noe som helst å si.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.