Tysk finanstopp: – Russland og Kina vil vinne over USA

0

Den tyske bankmannen Folker Hellmeyer, som er en av sjefene i Bremer Landesbank, sier i et intervju med Deutsche Wirtschafts Nachrichten at han ikke har den minste tvil om at aksen Moskva – Beijing – BRICS vil vinne over den gamle hegemonisten USA. DWN spør ham om hvordan han ser på de tapene som EU har på grunn av Russland-sanksjonene. Hellmeyer svarer:

Skadene er langt mer omfattende enn statistikken sier. La oss begynne med økonomien og de skadene vi hittil er påført. Den tyske eksporten har falt med 18% per 2014 og med 34% de første månedene i 2015. Dette er bare en første virkning. Det finnes sekundærvirkninger. Europeiske land med stor handel med Russland, blant annet Finland og Østerrike, har nå massive konjunkturtap. Derfor plasserer de også færre ordre i Tyskland. Europeiske storselskaper vurderer nå å omgå sanksjonene ved å bygge avanserte produksjonsanlegg i Russland. Dermed taper vi også kapitalgrunnlaget som er grunnlaget for vår velstand.

Hellmeyer kommenterer også hvordan aksen Russland–Kina–BRICS utvikler sin strategi:

Nå planlegger aksen Beijing–Moskva i rammene av Shanghai Cooperation Organisation og BRICS-landa det største vekstprosjektet i moderne historie, oppbygging av infrastruktur i Eurasia fra Moskva til Vladivostok til Sør-Kina og India. Det gjenstår å se om sanksjonspolitikken fra EU og Tyskland i forbindelse med disse megaprosjektene vil bli oppfattet av de framvoksende landene, som en fornærmelse ikke bare mot Russland.

Hellmeyer peker på at i 1990 sto BRICS-landa for 25% av verdensøkonomien, nå, 25 år seinere, står de for 56% av verdensøkonomien, og de øker med 4–5% i året. De kontrollerer 70% av verdens valutareserver. Siden USA ikke er villig til å dele den internasjonale makta med dem, bygger de sitt eget system, og det er der framtida ligger. Tyskland og EU ender opp som tapere.

 

Les også:

BRICS-landa utfordrer USA og Verdensbanken

Økonomisk krig mot Kina? I så fall taper USA.

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.