Hellas og Russland diskuterer energiprosjekt

0
Møtet mellom Tripras og Putin i april 2015

Mens EU fortsetter å sette tommeskruene på Hellas og Hellas ikke klarte å betale sine avdrag til Det internasjonale pengefondet innen fristen fredag 5. juni 2015 åpner forholdet til Russland nye muligheter for det hardt prøvede landet. Det er BRICSpost som melder dette.

Samme dag hadde Russlands president Vladimir Putin og statsminister Alexis Tsipras i Hellas en telefonsamtale der de diskuterte bygginga av en infrastruktur for gasstransport. I en melding fra Kreml heter det:

De to lederne diskuterte praktiske skritt for å sette i verk en avtale som de ble enige om under Tsipras’ besøk i Russland. Spesielt diskuterte de den planlagte bygginga av en gassledning gjennom Tyrkia og Hellas.

Tripras vil møte Putin igjen under St Petersburg International Economic Forum, som går av stabelen 18.–20. juni. Hellas planlegger å undertegne et dokument som godkjenner bygging av Gazproms prosjekt Turkish Stream. Landet planlegger å investere to milliarder dollar i prosjektet.

Ved å bli en del av dette prosjektet vil Aten kunne bli et av de viktigste gassdistribusjonssentrene i Europa og vil ha muligheten til å tjene hundrevis av millioner euro hvert år i transportavgifter, sa Putin under besøket til Tsipras.

USA ønsker å blokkere russisk gass fra det europeiske markedet. Det var USA som tvang Bulgaria til å gi opp South Stream-prosjektet, slik at Russland la det på is og i stedet vendte seg til Tyrkia. Det blir nå interessant å se om USA også vil prøve å blokkere en gasstransport gjennom Hellas, og om EU vil stille seg bak en slik blokkade samtidig som de fortsetter å kaldkvele gresk økonomi.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.