Hellas og Russland diskuterer energiprosjekt

1
Møtet mellom Tripras og Putin i april 2015

Mens EU fortsetter å sette tommeskruene på Hellas og Hellas ikke klarte å betale sine avdrag til Det internasjonale pengefondet innen fristen fredag 5. juni 2015 åpner forholdet til Russland nye muligheter for det hardt prøvede landet. Det er BRICSpost som melder dette.

Samme dag hadde Russlands president Vladimir Putin og statsminister Alexis Tsipras i Hellas en telefonsamtale der de diskuterte bygginga av en infrastruktur for gasstransport. I en melding fra Kreml heter det:

De to lederne diskuterte praktiske skritt for å sette i verk en avtale som de ble enige om under Tsipras’ besøk i Russland. Spesielt diskuterte de den planlagte bygginga av en gassledning gjennom Tyrkia og Hellas.

Tripras vil møte Putin igjen under St Petersburg International Economic Forum, som går av stabelen 18.–20. juni. Hellas planlegger å undertegne et dokument som godkjenner bygging av Gazproms prosjekt Turkish Stream. Landet planlegger å investere to milliarder dollar i prosjektet.

Ved å bli en del av dette prosjektet vil Aten kunne bli et av de viktigste gassdistribusjonssentrene i Europa og vil ha muligheten til å tjene hundrevis av millioner euro hvert år i transportavgifter, sa Putin under besøket til Tsipras.

USA ønsker å blokkere russisk gass fra det europeiske markedet. Det var USA som tvang Bulgaria til å gi opp South Stream-prosjektet, slik at Russland la det på is og i stedet vendte seg til Tyrkia. Det blir nå interessant å se om USA også vil prøve å blokkere en gasstransport gjennom Hellas, og om EU vil stille seg bak en slik blokkade samtidig som de fortsetter å kaldkvele gresk økonomi.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

 1. «USA ønsker å blokkere russisk gass fra det europeiske markedet. »

  Ser vi her en av grunnene til å holde gresk økonomi i et nakketak, og med et ønske om å feste grepet ytterligere ved at verdensbanken «» ønsker at Hellas skal ta opp ytterligere lån?
  (Hvilke krefter er Hellas sine skyldnere utenfor landet?)
  Økonomi er like viktig som bomber når det gjelder å ødelegge en nasjon, så lenge vi forveksler og sidestiller penger med virkelige verdier. – Og ser på penger viktigere enn hoder og hender for en nasjon.

  «Vi vet alle at penger bare er symboler eller bilder. Men vi opplever det som virkelighet — som en hard virkelighet at disse «bilder» styrer verden. Nekt nå ikke det at «pengene styrer verden». Det forholder seg slik fordi hele verden drømmer og skriker på «kapitalens makt». Vi har opplevd at det ble satt skuddpremie på grisunger fordi det var «for mye flesk». Vi opplever at man slår mysen i kloakken «fordi det er for mye ost». Vi har sett de styrende i alle land brenne hvete, mais og kaffe og ødelegge realverdiene (= de virkelige verdiene) for pengeverdienes skyld. Vi opplever altså «bilder» som virkelighet Sosialøkonomene på universitetet forsikret oss i krigsårene at «den norske krone» «steg» og «sank», pustet seg opp og krøp sammen igjen som om den var et levende vesen. Folk reagerer kanskje litt av og til, og den ene overgår kanskje den andre i å si at vi «lever da ikke av penger» — for å vise hvor klok og «våken» man er. Men i realiteten så sier alle som så: «Hva skal vi leve av da, hvis vi ikke har penger?»
  http://www.samfunnsliv.no/kunst-17.htm

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.