Tsipras skriver ut folkeavstemning over kreditorenes forslag

0

I et overraskende sjakktrekk erklærte den greske statsministeren Alexis Tsipras 27.06.2015 at hans regjering ønsker å skrive ut folkeavstemning over det siste ultimatumet fra EU og kreditorene.

Tsipras gjorde det klart at han er motstander av å godta vilkårene i kreditorenes forslag, men at han vil godta ethvert utfall av folkeavstemninga. Han foreslår at folkeavstemninga holdes søndag 6. juli 2015.

Etter fem måneder med tøffe forhandlinger har våre partnere dessverre valgt å stille et utlimatum til det greske folket. Jeg oppfordrer folket i Hellas til å avvise dette forslaget, som er et ultimatum og en rein utpressing. De ønsker at vi skal godta en hard og krenkende nedskjæring uten ende og uten framtid.

Både den tyske forbundskanseleren Angela Merkel og sjef for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, er informert om planen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelOg nok en gave til leserne: Svar på tiltale (1982)
Neste artikkel– Eurosonens krav et dødsstøt mot Hellas
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).