Tidligere etterretningsfolk: – Vesten medskyldige i å skape IS

0

I artikkelen USA visste i 2012 at IS ville lage en stat i Syria – og så det som positivt skrev jeg:

Nå er det frigitt dokumenter fra USAs militære etterretning som viser at USA alt i 2012 visste at salafistene ville prøve å etablere «et fyrstedømme» i Syria – og at USA og deres allierte så positivt på det.

USA skapte IS

Den gravende journalisten Nafeez Ahmed som avslørte disse dokumentene i Judicial Watch, har nå en oppfølger der han viser at framtredende respekterte varslere fra etterretningsorganisasjonene støtter denne analysen.

According to leading American and British intelligence experts, a declassified Pentagon report confirms that the West accelerated support to extremist rebels in Syria, despite knowing full well the strategy would pave the way for the emergence of the ‘Islamic State’ (ISIS).

The experts who have spoken out include renowned government whistleblowers such as the Pentagon’s Daniel Ellsberg, the NSA’s Thomas Drake, and the FBI’s Coleen Rowley, among others.

Daniel Ellsberg ble verdensberømt da i 1971 han som tidligere etterretningsanalytiker offentliggjorde det som er kjent som The Pentagon Papers om Vietnamkrigen. De dokumentene viste den gangen at Johnson-administrasjonen «ikke bare hadde løyet offentlig, men også gjentatte ganger for Kongressen» (New York Times. Ellsberg sier om DIA-rapporten:

They were not only as they claimed supporting moderate groups, who were losing members to the more extremist groups, but that they were directly supporting the extremist groups. And they were predicting that this support would result in an Islamic State organization, an ISIS or ISIL… They were encouraging it, regarding it as a positive development, because it was anti-Assad

Rand Corporation, som er finansiert av US Army, utarbeidet i 2008 en rapport der de anbefalte en splitt og hersk-strategi:

Today in Iraq such a strategy is being used a tactical level, as the United States now forms temporary alliances with nationalist insurgent groups that it had been fighting for four years… providing carrots in the form of weapons and cash. In the past, these nationalists have cooperated with al-Qaeda against US forces.

Og det er denne strategien USA har fulgt, og som har endt opp med IS og blodige helvetet i fdagens Syria.

Cowleen Rowley, tidligere spesialagent for FBI som i 2002 ble kåret til Årets person i TIME, sier:

It’s like the mad power-hungry doctor who created Frankenstein, only to have his monster turn against him. It’s hard to feel sorry when the insane doctor gets his due. But in our case, that script is constantly repeating. The quest for ‘full spectrum dominance’ and blindness of exceptionalism seems to mean we are doomed to keep repeating the ‘Charlie Wilson’s Frankenstein War’ script… The various neocon warmongers and military industrial complex, most of them inept Peter Principles, just don’t care.

Alastair Crooke, tidligere agent for britiske MI6 støtter denne analysen:

The idea of breaking up the large Arab states into ethnic or sectarian enclaves is an old Ben Gurion ‘canard,’ and splitting Iraq along sectarian lines has been Vice President Biden’s recipe since the Iraq war,

Det burde være åpenbart for enhver som tør å tenke kritisk og sjølstendig at USA og deres allierte i oljediktaturene, i Israel og Tyrkia har gjort sitt for å skape monsteret IS. Regjeringene Stoltenberg og Solberg har, i sin blinde lojalitet til USA, støttet opp om det så godt de har kunnet, sannsynligvis uten å stille et eneste kritisk spørsmål.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.