Saudi Arabia: – Alle alternativer er åpne, også atomkrig

0

Tradisjonelt har Saudi Arabia vært forsiktig med å blande seg inn i krigene i nabolanda. Diktatorene i Riyadh har gitt økonomisk og materiell støtte til USAs kriger i Afghanistan, Irak og Syria, men bare deltatt med små egne styrker. Det er et langt mer aggressivt Saudi Arabia vi ser i dag. Landet fører en offensiv krig mot nabolandet Jemen (en krig som Norge støtter). Og landet bidrar aktivt til jihadistenes krig mot Assad-regjeringa i Syria. Landet har brukt de enorme oljeinntektene til en omfattende militær opprustning. Det har gått forbi Storbritannia og ligger på fjerdeplass på tabellen over størst militær opprustning i verden.

Det er derfor all grunn til å legge merke til det når Saudi Arabias ambassadør til Storbritannia, prins Mohammed bin Nawwaf bin Abdulaziz al-Saud, slår på krigstrommene i et intervju med The Telegraph. Han kommenterer forsøkene på å få til en avtale om Irans kjernefysiske program:

We hope we receive the assurances that guarantee Iran will not pursue this kind of weapon. But if this does not happen, then all options will be on the table for Saudi Arabia.

The Telegraph utdyper for egen del:

Western intelligence agencies believe that the Saudi monarchy paid for up to 60 per cent of Pakistan’s nuclear programme, in return for the ability to buy warheads for itself at short notice. Any failure by Iran to provide the necessary safeguards by the end of this month could see Riyadh activate that deal, thereby enabling Saudi Arabia to become the Arab world’s first nuclear power.

Jeg meldte om det samme i en kommentar 19.05.2015.

I likhet med Israel truer nå Saudi Arabia Iran med atomkrig dersom… I det siste er da også den de facto alliansen mellom Saudi Arabia og Israel blitt innrømt offisielt. The Intercept melder:

In an event at the Council on Foreign Relations this week in Washington, reported on by Bloomberg’s Eli Lake, high-ranking former Saudi and Israeli officials not only shared the stage but disclosed that the two countries had been holding a series of high-level meetings to discuss shared strategic goals, particularly around the perceived regional ascendance of Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.