Norske Bilderbergere

0

I dag, 11. juni 2015, begynner vårens Bilderberg-konferanse. Den foregår i Telfs-Buchen i Østerrike. Deltakerlista er offentliggjort på Bilderbergs hjemmeside, og den viser at det i år er fire norske deltakere: Svein Richard Brandtzæg (Norsk Hydro), Trine Eilertsen (Aftenposten), Olaug Svarva (Folketrygdfondet) og Jens Stoltenberg (NATO).

I de østerrikske alper skal de blant annet møte den gamle folkemorderen Henry Kissinger, krigeren David H. Petraeus, krigshisseren Richard Perle, og naturligvis et helt beite av bank- og finansfolk fra Goldman Sachs, JP Morgan og resten av kostebinderiet. Jeg skal ikke en gang antyde at de norske deltakerne utgjør noen elite, men de skal møte folk som har styrtet flere regjeringer og startet flere kriger enn de fleste andre. De skal også møte folk som kontrollerer enorme kapitaler og utøver makt gjennom det. The Guardian skriver Forget the G7 summit – Bilderberg is where the big guns go.

Møtene i Bilderberg foregår etter prinsippene til Chatham House Rules som betyr at deltakerne fritt kan bruke den informasjonen de får på møtet, men at de ikke har lov til å røpe hvem som sa hva. Det er naturligvis ikke presseetisk greit at en norsk redaktør deltar på en konferanse under en slik forutsetning.

Sakslista på årets konferanse er:

 • Artificial Intelligence
 • Cybersecurity
 • Chemical Weapons Threats
 • Current Economic Issues
 • European Strategy
 • Globalisation
 • Greece
 • Iran
 • Middle East
 • NATO
 • Russia
 • Terrorism
 • United Kingdom
 • USA
 • US Elections

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.