Norske Bilderbergere

0

I dag, 11. juni 2015, begynner vårens Bilderberg-konferanse. Den foregår i Telfs-Buchen i Østerrike. Deltakerlista er offentliggjort på Bilderbergs hjemmeside, og den viser at det i år er fire norske deltakere: Svein Richard Brandtzæg (Norsk Hydro), Trine Eilertsen (Aftenposten), Olaug Svarva (Folketrygdfondet) og Jens Stoltenberg (NATO).

I de østerrikske alper skal de blant annet møte den gamle folkemorderen Henry Kissinger, krigeren David H. Petraeus, krigshisseren Richard Perle, og naturligvis et helt beite av bank- og finansfolk fra Goldman Sachs, JP Morgan og resten av kostebinderiet. Jeg skal ikke en gang antyde at de norske deltakerne utgjør noen elite, men de skal møte folk som har styrtet flere regjeringer og startet flere kriger enn de fleste andre. De skal også møte folk som kontrollerer enorme kapitaler og utøver makt gjennom det. The Guardian skriver Forget the G7 summit – Bilderberg is where the big guns go.

Møtene i Bilderberg foregår etter prinsippene til Chatham House Rules som betyr at deltakerne fritt kan bruke den informasjonen de får på møtet, men at de ikke har lov til å røpe hvem som sa hva. Det er naturligvis ikke presseetisk greit at en norsk redaktør deltar på en konferanse under en slik forutsetning.

Sakslista på årets konferanse er:

 • Artificial Intelligence
 • Cybersecurity
 • Chemical Weapons Threats
 • Current Economic Issues
 • European Strategy
 • Globalisation
 • Greece
 • Iran
 • Middle East
 • NATO
 • Russia
 • Terrorism
 • United Kingdom
 • USA
 • US Elections

 

Forrige artikkelFarmasøytiske giganter står bak TPP
Neste artikkelEt uverdig realityshow
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).