Høyre sektor angriper homofile i Kiev

0
Høyre sektor angriper demonstrasjonen til de homofile

Homofile i Ukraina hadde annonsert en «likhetsmarsj» gjennom Kiev 6. juni 2015. Dette fikk det nazistiske partiet Høyre sektor til å mobilisere en hat- og trusselkampanje mot dem. Den USA-vennlige nettavisa Kyiv Post melder:

Referring to the Old Testament in the Holy Bible, the Right Sector — which fields a battalion of soldiers to fight against Russia in eastern Ukraine — called gay people “perverts” who “need to be cured” and promised to “prevent this sodomist gathering.”

På forhånd hadde Høyre sektor henvendt seg til Kievs provestlige borgermester Vitali Klitschko og krevd at han skulle forby marsjen, og hvis ikke skulle de sende Azov-brigaden mot marsjen.

Og nazistene gikk faktisk til voldelige angrep mot de homofile under marsjen. Kyiv Post rapporterer:

Protected by hundreds of police officers in Kyiv’s Obolon district, nearly 200 persons tried on June 6 to take part in the second gay pride parade in the last three years.

But violence, almost from the start, marred the event and sent people fleeing in chaos and panic. Police broke up the gathering quickly, telling participants to leave because they could not guarantee their safety after dozens of extremists attacked the crowd and police with fireworks, fists and nails.

Several police officers and participants were injured, including one officer who suffered serious wounds after being attacked with fireworks and nail bombs.

Høyre sektor ledes av fascisten Dmitro Jarosj. Hans organisasjon deltok aktivt i massakren i Fagforeningenes Hus i Odessa 2. mai 2014. Jarosj sjøl ble nylig oppnevnt til rådgiver for generalstaben med kommando over sine egne styrker i nettopp Azov-brigaden. Det var Jarosj som ble koseintervjuet av Hans Wilhelm Steinfeld NRK.

 

Forrige artikkelHellas og Russland diskuterer energiprosjekt
Neste artikkelStøres sosial-liberale versjon av Arbeiderpartiet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).