Pinlig for Merkel: – Avslørt av epostlekkasje

0

Den offentlige demonteringa av forbundskansler Angela Merkel tar av. Nå blir det lagt fram eposter som viser at amerikanerne har kjørt kansleren knallhardt. Dokumentene kaster et merkelig lys over en åpenbart ubehjelpelig tysk utenrikspolitikk. Tyskerne blir behandlet som små skoleunger av amerikanerne. Og tyskerne reagerer ikke en gang med sinne, men med underdanighet.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Det er tidligere blitt avslørt at USA har drevet spionasje mot den tyske forbundskansleren. Angela Merkel protesterte og ga et inntrykk av at spionasjeaffæren var avsluttet. De nye avsløringene viser i følge DWN at USA slett ikke har avsluttet spionasjen, og at amerikanerne heller ikke på noen måte har tatt den tyske forbundskansleren alvorlig. I motsetning til hva Merkel har påstått, har USA heller aldri lovt å slutte med spionasjen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Amerikanernes opptreden og forbundskanslerens underdanighet gjør at man kan spørre seg, skriver DWN, hvem Merkel egentlig representerer, det tyske folket eller den amerikanske presidenten?

Basert på tyske kilder skriver The Independent at Merkel allerede før dette var ute å kjøre fordi det var avskørt at den tyske etterretningstjenesten BND samarbeider med NSA om å overvåke Tysklands EU-partnere. Eksperter sier at tysk etterretning kanskje har vært overivrige for å please amerikanerne.

Dette er så langt over grensa for hva overhodet i en uavhengig stat skulle finne seg i, at man begynner å lure på følgende: – Hva er det USA har på Merkel?

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDe landene som ofret mest under krigen preget Seiersdagen
Neste artikkelObamas løgner om drapet på bin Laden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).