De landene som ofret mest under krigen preget Seiersdagen

0

seiersparaden moskva 2015

Som kjent valgte USA å boikotte markeringa i Moskva 9. mai av seieren over nazismen. Samtidig fikk USA sine dresserte vasaller, slik som Norge til å boikotte. Denne skammelige boikottaksjonen rammer dem som iverksatte den. Land som representerte 78% av de allierte tapene under annen verdenskrig deltok. At USA fikk med seg Tyskland og Japan på å boikotte feiringa av seieren over tysk nazisme og japansk militarisme, tjener dem til liten ære. Var Russland isolert 9. mai?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKonflikten i Makedonia og NATOs ødeleggelse av det tidligere Jugoslavia
Neste artikkelPinlig for Merkel: – Avslørt av epostlekkasje
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).