Mona Sahlin: ”Ungar leker IS på förskolan”

8

Mona Sahlin var partileder for de svenske Socialdemokraterna 2007–2011. Nå er hun nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

I et intervju med Expressen sier hun at hun er sjokkert over en del av de holdningene hun møter:

– När jag pratar med en förskollärare som säger att barnen på hennes förskola leker IS på gården, eller när jag hör om unga som frågar: «är du sunni eller shia?», då har det gått mycket längre än vad jag trodde.

Expressen spør henne om hvorfor denne utviklinga har fått gå under radaren så lenge, og Sahlin svarer:

– Dels har en stor del av myndighets-Sverige abdikerat från våra förorter. Dels har vi en beröringsskräck med religion. Debatten gör halt därför att man är för okunnig och för feg för att utmana den extrema tolkning av en religion som IS bygger på, men som också finns i vårt land.

Avisa spør om hun er blitt mer sjølkritisk etter dette, og Sahlin svarer:

– När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna.

– Integrationen har också varit ett misslyckande. Där gav det socialdemokratiska partiet en bild av oss, att vi var så mycket mer framgångsrika och duktiga på att motarbeta både klassklyftor och könsskillnader än vad vi faktiskt var. Och det drabbade integrationsdebatten väldigt mycket.

Også i Norge er det miljøer som propaganderer for æresdrap, huddud-straffer og ekstrem islamisme, men Mona Sahlins norske partifeller sier ikke stort til det.

Se videoen der Fahad Qureshi hevder at alle muslimer støtter steining for utroskap.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

  1. Venstresida har dessverre gått i «omvendt rasisme»-fella. Vi unnskylder og bortforklarer kvinnesynet til reaksjonære muslimske menn samtidig som vi aldri ville godtatt noe lignende hos «hvite» menn. Og det er ikke muslimske arbeidsfolk som tjener på at reaksjonære holdninger ikke blir bekjempet, det er imamene som er fiender av alt venstresida står for. Misforstått toleranse.

    • Det har du naturligvis rett i. De som tjener på dette er de reaksjonære mennene og de som taper er først og fremst kvinnene, men også demokratisk innstilte menn. Å få venstresida til å innse dette, er en meget tung jobb.

  2. Når en i praksis har gitt opp sosialismen blir det desto viktigere å framstå med krampaktig politisk korrekthet i noen symbolsaker, slik som antirasime. Men konsekvensen blir en borgerlig orientert antirasisme som handler om å adoptere et offer man kan synes synd på. Slik blir reaksjonære tradisjoner i innvandrermiljøer tolerert fordi kritikk kan oppfattes som «rasisme». En marxistisk antirasisme handler om å se rasisme i sammenheng med klasseundertrykking. Imamene tilhører ikke arbeiderklassa, likevel vil mange på venstresida helst ikke angripe imamene av frykt for å bli oppfattet som «islamofobe». Dette til tross for at imamene sjøl forsvarer sine egne posisjoner og privilegier ved å undertrykke kvinnene spesielt, og muslimske arbeidsfolk generelt. Det er påfallende at kvinnebevegelsen ikke er mer på hugget når IslamNet har sine «fredskonferanser» med fascistiske hatpredikanter som sprer både kvinnehat og homohat.

    • Navnet skjemmer ingen, Bjørn…:). Men det slår meg at det visstnok er OK at jeg er skeptisk til og utøver kritikk av kristendommen. Når jeg påpeker det fascistiske, patriarkalske og kvinneundertrykkende innslaget i islam så har jeg visst en » fobi» og et snev av rasisme. Forøvrig bekjemper jeg all overtru, enten du trur på Jesus, Muhammed eller Putte i Blåbærskogen. Vi lever tross alt i 2015.

  3. Ja, hva er forskjellen på tru og overtru? Religion er overtru med et teologisk byråkrati. Og da kalles det tru; med krav på statsstøtte.

  4. Også viktig å poengtere her at en politikk som fører til større klasseskiller ikke hjelper. Derfor er det viktig å ha flere tanker i huet samtidig, for da kan en gjøre flere ting samtidig. Med store klasseskiller får en nettopp muslimghettoer hvor de reaksjonære styrer hele butikken. Å jobbe for et samfunn uten klasser er begynnelsen på god integreringspolitikk. Også må man ta et nakketak på reaksjonære imamer. Et sted å begynne, kunne være at venstresida tok til orde for å fjerne all statsstøtte til religiøs virksomhet (inkl Den norske Kirke; sjøl om det betyr at Grunnloven må forandres). Jeg ser ingen fornuftig grunn til at man skal ha automatisk krav på statsstøtte bare fordi man kaller det man driver med religion. Bruk heller penga på ungdomshus.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.