Mona Sahlin: ”Ungar leker IS på förskolan”

0

Mona Sahlin var partileder for de svenske Socialdemokraterna 2007–2011. Nå er hun nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

I et intervju med Expressen sier hun at hun er sjokkert over en del av de holdningene hun møter:

– När jag pratar med en förskollärare som säger att barnen på hennes förskola leker IS på gården, eller när jag hör om unga som frågar: «är du sunni eller shia?», då har det gått mycket längre än vad jag trodde.

Expressen spør henne om hvorfor denne utviklinga har fått gå under radaren så lenge, og Sahlin svarer:

– Dels har en stor del av myndighets-Sverige abdikerat från våra förorter. Dels har vi en beröringsskräck med religion. Debatten gör halt därför att man är för okunnig och för feg för att utmana den extrema tolkning av en religion som IS bygger på, men som också finns i vårt land.

Avisa spør om hun er blitt mer sjølkritisk etter dette, og Sahlin svarer:

– När det gäller hederskulturen förbannar jag mig själv, den socialdemokratiska rörelsen och samhället i stort. Den var ett exempel på att man medvetet fegade ur en diskussion för att man var rädd för att sammankopplas med fel debattörer. Och därför svek man de utsatta tjejerna.

– Integrationen har också varit ett misslyckande. Där gav det socialdemokratiska partiet en bild av oss, att vi var så mycket mer framgångsrika och duktiga på att motarbeta både klassklyftor och könsskillnader än vad vi faktiskt var. Och det drabbade integrationsdebatten väldigt mycket.

Også i Norge er det miljøer som propaganderer for æresdrap, huddud-straffer og ekstrem islamisme, men Mona Sahlins norske partifeller sier ikke stort til det.

Se videoen der Fahad Qureshi hevder at alle muslimer støtter steining for utroskap.

Forrige artikkelObamas løgner om drapet på bin Laden
Neste artikkelReaksjonene på Seymour Hersh’ artikkel om Osama og Obama
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).