Dårlig år for palestinske barn

0

Kirurgen Gunnar Olofsson har besøkt Palestina mange ganger. Han skriver nå et innlegg på det svenske nettstedet jinge.se der han oppsummerer året 2014 fra de palestinske barnas synsvinkel:

Året 2014 blev ett dåligt år för barnen i det ockuperade Palestina. 547 dödades, de flesta i samband med Israels förödande militäroffensiv i Gaza under sommaren, fler än 3.300 skadades och över 1.300 barn blev invalider för livet. 2.273 barn var inspärrade i fängelse. Varje år arresteras mellan 700 och 1000 palestinska barn av israelisk militär, utsätts för misshandel och tortyr och tvingas skriva på ”erkännanden” på hebreiska –ett språk de inte förstår.

Dette er ingen katastrofe som er oppstått på grunn av allmenn fattigdom og underutvikling, men resultatet av en bevisst politikk fra en brutal okkupasjonsmakt, skriver Olofsson. Og ingenting kommer til å endre seg så lenge omverdenen fortsetter å tie og å godta Israels politikk.

Les hele innlegget her.

Denense for Children International bekrefter dette i rapporten Operation Protective Edge: A war waged on Gaza’s children.

Hele rapporten kan lastes ned her.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.