Dårlig år for palestinske barn

0

Kirurgen Gunnar Olofsson har besøkt Palestina mange ganger. Han skriver nå et innlegg på det svenske nettstedet jinge.se der han oppsummerer året 2014 fra de palestinske barnas synsvinkel:

Året 2014 blev ett dåligt år för barnen i det ockuperade Palestina. 547 dödades, de flesta i samband med Israels förödande militäroffensiv i Gaza under sommaren, fler än 3.300 skadades och över 1.300 barn blev invalider för livet. 2.273 barn var inspärrade i fängelse. Varje år arresteras mellan 700 och 1000 palestinska barn av israelisk militär, utsätts för misshandel och tortyr och tvingas skriva på ”erkännanden” på hebreiska –ett språk de inte förstår.

Dette er ingen katastrofe som er oppstått på grunn av allmenn fattigdom og underutvikling, men resultatet av en bevisst politikk fra en brutal okkupasjonsmakt, skriver Olofsson. Og ingenting kommer til å endre seg så lenge omverdenen fortsetter å tie og å godta Israels politikk.

Les hele innlegget her.

Denense for Children International bekrefter dette i rapporten Operation Protective Edge: A war waged on Gaza’s children.

Hele rapporten kan lastes ned her.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– NSAs overvåking er verre enn vi ble fortalt
Neste artikkelMøtet mellom Kerry og Putin i Sochi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).