Ukraina: Fascisten Jarosj oppnevnt til rådgiver for generalstaben

0
Dmitro Jarosj på Maidan

Det ukrainske forsvarsdepartementet melder 5. april 2015 at lederen for Pravij sektor, Dmitro Jarosj er oppnevnt til rådgiver for generalstabssjefen, generalmajor Viktor Muzhenko.

Dmitro Jarosj på Maidan
Dmitro Jarosj på Maidan

Meldinga understreker at de to er blitt enige om samarbeid mellom militsen til Pravij sektor og de ukrainske væpnede styrkene.

Jarosj er en av de fremste fascistiske lederne i Ukraina. Han har gjort det klart at han ikke aksepterer eller vil respektere Minsk2-avtalen. Kyjiv Post melder at militsen til Jarosj vil få status som en «uavhengig divisjon under kommando av Jarosj».  Det var Dmitro Jarosj som gikk på podiet på Maidan 21. februar 2014 og rev avtalen mellom parlamentet, EU og Janukovitsj i stykker, og dermed innledet statskuppet i Ukraina.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten mener at dette kan bety at Jarosj og hans folk vil få tilgang til avanserte våpen fra USA som Washington har lovt å levere.

Fascistene og andre høyreekstreme i Ukraina mener at Petro Porosjenko har forrådt landet gjennom å være med på Minsk 2-avtalen. Kommandanten for deres frivillige bataljon Donbass, Semen Sementsjenko, erklærte 18.02.2015 at de har kommet til at den offisielle generalstaben ikke er i stand til å lede kampen mot separatistene, så derfor har de opprettet sin egen generalstab. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Den tyske nettavisa bygger på en sending fra de ukrainiske TV-kanal 9 som viste Sementsjenkos pressekonferanse. Han erklærte at «det finnes bare en militær løsning på konflikten, noe annet kommer ikke i betraktning». Meldinga bekreftes av den ukrainske nettavisa Zik.

Når nå de høyreekstreme blir «integrert» i den ukrainske armeen som egen divisjon med egen kommando får de i pose og sekk. De kan operere som de ønsker og samtidig ha tilgang til hele armeens arsenal. Dette er et langt skritt i retning av nazifisering av den ukrainske armeen, og det øker faren for en krig mellom Russland og Ukraina – og dermed NATO. Et så dramatisk skritt har ikke Kiev tatt uten at det er godkjent i Washington.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.