Lik i gatene i Aden, men Saudi Arabias allierte bremser FN-inngrep

0
Begravelser i Aden

Lik ligger strødd i gatene, skriver NRK på sine nettsider.

Røde Kors trygler om en pause i krigen i Jemen for å hjelpe sivilbefolkningen. Natt til søndag fortsatte de saudi-ledede flyangrepene mot hovedstaden Sana.

Saudi-Arabia og allierte land har i halvannen uke bombet Houthi-opprørere i nabolandet Jemen. Flyplasser er stengt, og tilgangen til havnene er begrenset, noe som gjør det svært vanskelig for hjelpesendinger å nå fram.

Sykehusene som behandler de sårede, er i ferd med å gå tomme for medisiner, og lik ligger strødd i gatene i havnebyen Aden, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC. Foreløpig har deres oppfordring om en humanitær pause falt på døve ører.

Russland har prøvd å få Sikkerhetsrådet i FN til å presse fram en humanitær våpenhvile, men Saudi Arabias allierte trenerer behandlinga. Dette betyr i praksis at USA godkjenner det som skjer og ser seg tjent med å la myrderiene fortsette.

Saudi Arabia på sin side ønsker å få FNs godkjennelse til en bakkeinvasjon i nabolandet.

For USA dreier krigen i Jemen dels om en krig via stedfortreder mot Iran, men antakelig i langt høyere grad om kontrollen over det strategiske Bab al-Mandeb, innløpet til Rødehavet, der store deler av verdens olje passerer.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.