Hillary Clintons bombefeminisme

0

Hillary Clinton har meldt seg som kandidat til å bli ny president i USA, og vi vet allerede en del om hvordan hun kommer til å vinkle kampanjen sin. Blant annet vil hun helt sikkert framstille seg som feminist, slik hun gjorde i Time 6.12.2014:

As the former US Secretary of State, Clinton discussed how feminism plays a key role in the US’s foreign policy. “Women and girls … [are] central to our foreign policy,” she said, explaining that nations that support women are more stable and “less likely to breed extremism.

Fair.org har allerede avslørt denne «feminismen» for hva den er.

An established foreign policy hawk, Clinton has vociferously defended the US drone strikes that terrorize, maim and kill women and girls in Pakistan, Yemen and Afghanistan (Reuters, 6/7/12). As 9-year-old Nabila Rehman (Truthout, 11/1/13)—whose grandmother was obliterated before her eyes by a US drone strike in Pakistan’s North Waziristan—told a US congressional briefing, “Now, I am always scared.”

Following Israel’s merciless bombing campaign in the besieged Gaza Strip last summer—which killed nearly 2,200 Palestinians, 70 percent of them civilians, including 287 women and 190 girls (UNOCHA, 10/31/14, 10/3/14) —Clinton blamed Palestinians, telling the Atlantic (8/10/14) that “Israel did what it had to do,” accusing Hamas of “stage-managing” the slaughter of children to gain international sympathy.

Apparently Clinton’s version of female empowerment doesn’t extend to Palestinian women and girls living under the fanatical rule of Israeli lawmakers like Ayelet Shaked, a senior partner in the governing coalition Clinton vehemently defends. Just before the Gaza onslaught, Shaked called for the slaughter of Palestinian mothers to prevent them from birthing “little snakes” (Electronic Intifada, 7/7/14).

Og før norske medier og politikere legger seg langflate for Hillary Clintons kampanje, kan det være greit å merke seg konklusjonen til Fair.org:

No wonder Wall Street is prepared to shower this pro-austerity feminist hawk with an endless stream of cash to get her elected in 2016 (Politico, 11/11/14). Clinton’s version of feminism is one of exclusion, serving state power and capital under the banner of gender equality. It is the kind of feminism that Wall Street, US empire and corporate media outlets can get behind precisely because of who it shuts out.

Les også Libya var Hillarys krig

og Hillary Clinton kjempet hardt mot å regne Boko Haram som terrorister

og Merkelige sengekamerater

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHar Saudi Arabia kjøpt seg alliansen med Israel?
Neste artikkelGünter Grass: – Vi går som søvngjengere inn i en ny storkrig
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).