Fransk etterretningssjef: – Russland planla aldri invasjon i Ukraina

0
Christophe Gomart

Sjefen for den militære etterretningstjenesten i Frankrike kritiserer USA-dominansen i NATO i spørsmål som angår militær etterretning. Og han understreker: Den franske etterretningstjenesten har ikke på noe tidspunkt hatt noen informasjoner som skulle tyde på at Russland adde planlagt en invasjon i Ukraina.

General Christophe Gomart er sjef for Directorate du renseignement militaire, DRM, og han har kommet med denne uttalelsen overfor forsvarskommisjonen i det franske parlamentet, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Gomart sa:

Det virkelige problemet med NATO er det faktum at USAs hemmelige tjenester dominerer, mens fransk etterretning bare unntaksvis blir tatt i betraktning. Derfor er det viktig for oss å få inn flere NATO-kommandanter med fransk bakgrunn. NATO har hevdet at Russland forberedte en invasjon i Ukraina. Etter de informasjoner som DRM sitter inne med kan denne påstanden overhodet ikke bekreftes.

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier kritiserte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordi NATO og USA har overdramatisert situasjonen i Ukraina. Han mener at de har gitt den tyske forbundsregjeringa åpenbart falsk informasjon!

Den tyske forbundsregjeringa har irritert seg over en rekke uttalelser fra NATOs militære øverstkommanderende Philip Breedlove, som etter tyskernes mening har overdrevet Russlands militære rolle under hele konflikten. Det er Der Spiegel som melder dette. Fra forbundskansler Merkels kontor sier man til og med at NATO har drevet «farlig propaganda».

Etter EUs utenriksministermøte i Riga 7. mars 2015 sa Steinmeier:

Sannheten er at jeg sjøl to ganger har måttet spørre i situasjoner der våre informasjoner, som vi har fra våre egne kilder, ikke har stemt overens med opplysninger vi har fått verken fra NATO eller USA.

Nå sier altså den militære etterretningssjefen i Frankrike det samme.

Men det hindrer jo ikke at norske og svenske politkere hopper når USA blåser i fløyta.

 

 

PS:

Gomarts uttalelse i fransk versjon var slik:

L’OTAN avait annoncé que les Russes allaient envahir l’Ukraine alors que, selon les renseignements de la DRM, rien ne venait étayer cette hypothèse – nous avions en effet constaté que les Russes n’avaient pas déployé de commandement ni de moyens logistiques, notamment d’hôpitaux de campagne, permettant d’envisager une invasion militaire et les unités de deuxième échelon n’avaient effectué aucun mouvement.

Gomart sier det altså enda sterkere enn jeg skrev. Han sier at DRM har konstatert at Russland ikke hadde gjort noen form fo forberedelser til invasjon.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.