Fransk etterretningssjef: – Russland planla aldri invasjon i Ukraina

0
Christophe Gomart

Sjefen for den militære etterretningstjenesten i Frankrike kritiserer USA-dominansen i NATO i spørsmål som angår militær etterretning. Og han understreker: Den franske etterretningstjenesten har ikke på noe tidspunkt hatt noen informasjoner som skulle tyde på at Russland adde planlagt en invasjon i Ukraina.

General Christophe Gomart er sjef for Directorate du renseignement militaire, DRM, og han har kommet med denne uttalelsen overfor forsvarskommisjonen i det franske parlamentet, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Gomart sa:

Det virkelige problemet med NATO er det faktum at USAs hemmelige tjenester dominerer, mens fransk etterretning bare unntaksvis blir tatt i betraktning. Derfor er det viktig for oss å få inn flere NATO-kommandanter med fransk bakgrunn. NATO har hevdet at Russland forberedte en invasjon i Ukraina. Etter de informasjoner som DRM sitter inne med kan denne påstanden overhodet ikke bekreftes.

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier kritiserte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordi NATO og USA har overdramatisert situasjonen i Ukraina. Han mener at de har gitt den tyske forbundsregjeringa åpenbart falsk informasjon!

Den tyske forbundsregjeringa har irritert seg over en rekke uttalelser fra NATOs militære øverstkommanderende Philip Breedlove, som etter tyskernes mening har overdrevet Russlands militære rolle under hele konflikten. Det er Der Spiegel som melder dette. Fra forbundskansler Merkels kontor sier man til og med at NATO har drevet «farlig propaganda».

Etter EUs utenriksministermøte i Riga 7. mars 2015 sa Steinmeier:

Sannheten er at jeg sjøl to ganger har måttet spørre i situasjoner der våre informasjoner, som vi har fra våre egne kilder, ikke har stemt overens med opplysninger vi har fått verken fra NATO eller USA.

Nå sier altså den militære etterretningssjefen i Frankrike det samme.

Men det hindrer jo ikke at norske og svenske politkere hopper når USA blåser i fløyta.

 

 

PS:

Gomarts uttalelse i fransk versjon var slik:

L’OTAN avait annoncé que les Russes allaient envahir l’Ukraine alors que, selon les renseignements de la DRM, rien ne venait étayer cette hypothèse – nous avions en effet constaté que les Russes n’avaient pas déployé de commandement ni de moyens logistiques, notamment d’hôpitaux de campagne, permettant d’envisager une invasion militaire et les unités de deuxième échelon n’avaient effectué aucun mouvement.

Gomart sier det altså enda sterkere enn jeg skrev. Han sier at DRM har konstatert at Russland ikke hadde gjort noen form fo forberedelser til invasjon.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStorebror tar over Toronto symfoniorkester
Neste artikkelSist gang havet ble surt så fort …
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).