Moody’s blues om Ukraina

0

Mens Det internasjonale pengefondet har gitt klarsignal for en kjempemessig kreditt til Ukraina på til sammen 17,5 milliarder dollar, har ratingbyrået Moody’s helt andre signaler å komme med:

Although negotiations over the specific details of the restructuring are only now getting underway, Moody’s believes that the likelihood of a distressed exchange, and hence a default on government debt taking place, is virtually 100%.

Faren for en «statskonkurs» er altså praktisk talt 100%! Og ned i dette svarte hullet skal europeiske skattebetalere pøse lassevis med hardt tjente euro. (Og Norge skal naturligvis pøse inn noen hundre millioner.)

Moody’s sier at det eneste som kan få dem til å endre denne vurderinga er dersom det skjer en «geopolitiske stabilisering av situasjonen i Øst-Ukraina. Og som vi vet er det jo det motsatte som foregår.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEU-kommisjonen: – Forlat Facebook hvis du ikke vil bli spionert på
Neste artikkelUSA bekrefter at Israel har atomvåpen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).