Moody’s blues om Ukraina

1

Mens Det internasjonale pengefondet har gitt klarsignal for en kjempemessig kreditt til Ukraina på til sammen 17,5 milliarder dollar, har ratingbyrået Moody’s helt andre signaler å komme med:

Although negotiations over the specific details of the restructuring are only now getting underway, Moody’s believes that the likelihood of a distressed exchange, and hence a default on government debt taking place, is virtually 100%.

Faren for en «statskonkurs» er altså praktisk talt 100%! Og ned i dette svarte hullet skal europeiske skattebetalere pøse lassevis med hardt tjente euro. (Og Norge skal naturligvis pøse inn noen hundre millioner.)

Moody’s sier at det eneste som kan få dem til å endre denne vurderinga er dersom det skjer en «geopolitiske stabilisering av situasjonen i Øst-Ukraina. Og som vi vet er det jo det motsatte som foregår.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Det er i grunnen litt snodig at det ikke legges større press på Norge for å bidra ytterligere til Ukraina. Jeg hadde ventet dette. Kan det være (konspirasjon) at penger blir betalt utenom? At vi også har et slags fond?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.