EU-kommisjonen: – Forlat Facebook hvis du ikke vil bli spionert på

4

EU-kommisjonen advarer innbyggerne i EU om at dersom de ønsker å holde sin privat informasjon unna USAs hemmelige tjenester bør de forlate Facebook. Kommentaren kom fra EU-kommisjonens advokat Bernhard Schima i en sak som handler om datasikkerhet etter Edward Snowdens avsløringer. Det er The Guardian som skriver dette.

The case, dubbed “the Facebook data privacy case”, concerns the current Safe Harbour framework, which covers the transmission of EU citizens’ data across the Atlantic to the US. Without the framework, it is against EU law to transmit private data outside of the EU. The case collects complaints lodged against Apple, Facebook, Microsoft, Microsoft-owned Skype and Yahoo.

Schrems maintains that companies operating inside the EU should not be allowed to transfer data to the US under Safe Harbour protections – which state that US data protection rules are adequate if information is passed by companies on a “self-certify” basis – because the US no longer qualifies for such a status.

The case argues that the US government’s Prism data collection programme, revealed by Edward Snowden in the NSA files, which sees EU citizens’ data held by US companies passed on to US intelligence agencies, breaches the EU’s Data Protection Directive “adequacy” standard for privacy protection, meaning that the Safe Harbour framework no longer applies.

I en artikkel i juli i fjor skrev jeg:

All vår private og profesjonelle elektroniske kommunikasjon blir i prinsippet overvåket av USAs National Security Agency (NSA). Etterretningstjenesten har tilgang til serverne til Microsoft, Google, Yahoo!, Facebook, PalTalk, YouTube, Skype, AOL og Apple. Det var varsleren Edward Snowden som avslørte dette, og de strengt hemmelige dokumentene viser tydelig hvordan overvåkinga foregår. Selskapene benekter naturligvis enhver kjennskap til dette. Men dementiene er lite overbevisende. Dette er kjent stoff nå.

Nå er dette altså også bekreftet av EU-kommisjonen. Men er jeg ikke da dum som bruker Facebook? Jo, kanskje, men jeg ser det som en overgang. Vi som kjemper mot NSA og kompani bør bygge nettverk som ikke er i lomma deres og som vi sjøl kontrollerer så langt det lar seg gjøre. Men for å gjøre det må vi være mange nok og vi må utvikle systemer som er reelle alternativer. Elitens papegøyer kaller deg gjerne «konspirasjonsteoretiker» hvis du sier at Facebook, Twitter og liknende er kontrollert av CIA og NSA. Nå må de føye EU-kommisjonen på liata over «konspirasjonsteortikere.

Les: Opp alle Facebooks laboratorierotter!

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. […] Gjennom ham vet vi også at Facebook, Twitter, Google, Microsoft osv samarbeider med NSA om å samle inn data om oss, og at den nye Windows 10 registrerer alle tastetrykk og alle datafiler, og til og med kan la tredjepart bruke kameraet og mikrofonen på datamaskinen din uten at du vet om det. (EU-kommisjonen: Forlat Facebook hvis du ikke vil bli spionert på.) […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.