USA bekrefter at Israel har atomvåpen

4

Det har naturligvis lenge vært kjent at Israel har atomvåpen, men verken myndighetene i Israel eller USA har vært villige til å innrømme dette.Negev Nuclear Research Center i Dimona driver forskning på og utvikling av kjernefysiske våpen. Dette har foregått utenfor og i strid med internasjonalt lovverk. Mordechai Vanunu, som hadde jobbet som tekniker i Dimona, satt 18 år i fengsel for å ha varslet internasjonal offentlighet om dette, og har også etter at han slapp ut vært utsatt for trakassering, fengsling og strengt begrenset bevegelsesfrihet.

israel atomvåpen

Men plutselig har Israels spesielle allierte USA publisert en gammel rapport som forteller mye om at Israel faktisk har og utvikler atomvåpen. Rapporten heter «Critical Technological Assessment in Israel and NATO Nations,» og er fra 1987.

[Israel is] developing the kind of codes which will enable them to make hydrogen bombs,» sier rapporten. «That is, codes which detail fission and fusion processes on a microscopic and macroscopic level.»

Den sier at Israels kjernefysiske kompetanse er «an almost exact parallel of the capability existing at our National Laboratories,» og sidestiller Israels anlegg i Dimona med USAs kjernefysiske utviklingssenter i Los Alamos, Lawrence Livermore, and Oak Ridge.

Rapporten sier også:
As far as nuclear technology is concerned the Israelis are roughly where the US was in the fission weapon field in about 1955 to 1960
Og da hadde USA som kjent hatt atomvåpen i over ti år. Rapporten kan lastes ned her.
Nå som denne offentlige hemmeligheten er dokumentert, burde naturligvis «den internasjonale samfunnet» (hva nå det er) forlange å få inspisere anlegget i Dimona og kreve at Israel avvikler sin ulovlilge produksjon og lagring av atomvåpen. (Men ikke hold pusten mens du venter på en norsk protest.)
Dtte får naturligvis ingen konsekvenser for Israel, men det bidrar til å avsløre det internasjonale hykleriet og den dobbeltmoralen som Vesten legger til grunn for sine fordømmelser og intervensjoner. Vi husker jo alle sirkuset rundt Iraks «weapons of mass destruction» som altså ikke fantes, men som likevel ga USA påskudd til å angripe og ødelegge Irak. Nå sier altså USA sjøl at Israel har masseødeleggelsesvåpen, men regn ikke med at Obama vil kreve møte i Sikkerhetsrådet av den grunn.
.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Astrid Meland hadde for seks år siden en artikkel i Dagbladet:

  Fram til 1980-tallet var venstrefolk i Norge varme Israel-tilhengere, mens høyresiden var skeptiske.

  Denne artikkelen ble skrevet for «Magasinet», men ble aldri publisert i papirutgaven.

  En stort sett grei gjennomgang av historikken. Den viser oss også hvordan de politiske partiene har endret seg gjennom årene. Jens Christian Hauge og Arbeiderpartiet sørget for at Israel fikk tungtvann. Han reiste i 1961 til Israel for å «kontrollere» at tungtvannet bare ble benyttet til fredelige formål. Om dette sier artikkelen: «Hauge fikk se reaktoren, men løy etter besøket, og forsikret om Israels gode hensikter.»

  Det er vel neppe særlig tvil om at venstresiden i Norge i de første tiårene etter krigen var under sterk påvirkning av både russiske og amerikanske kommunistjøder. Begrepet «Red diaper baby» oppsto, og noen ganger lurer jeg på om vi kan ha hatt noe tilsvarende i Norge. Ikke merkelig at McCarthy, som var på sporet av dette, ble temmelig paranoid etter hvert. Dessverre er artikkelen på Wikipedia svært mangelfull, men det er skrevet flere bøker om fenomenet.

  Så mye for «fredsnasjonen» Norge.

 2. «Araberne strømmer til valgurnene». Det er vel det mest rasistiske utspillet noen vestlig statsleder har kommet med etter 2. verdenskrig. Ingen hørbare protester mot det heller…

  • Ordet «rasisme» er vanskelig å tyde. Det brukes bare for enkelte grupper når det passer. Hvis du regner «araber» i samme klasse som «neger» har man nok en rase her. At man undertrykker rasen ved å si at den er i bevegelse mot valgurnene får stå for din regning. I Sverige hadde dette nok gått gjennom. Der sluttet de å til og med skrive om flyulykken da noen nevnte «de svarte boksene».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.