Varoufakis: Tyskland var med på å manipulere greske tall for å føre Europa bak lyset

0

I et svært interessant intervju i Deutsche Wirtschafts Nachrichten viser den greske finansministeren Yanis Varoufakis hvordan EU og Tyskland med Angela Merkels viten og vilje var med på å forfalske de greske makrotallene forut for Europa-valget for å innbille europeiske velgere at krisa var på vei til å bli løst.

I virkeligheten, sier Varoufakis, ble lån fra EU overført til et gresk pensjonsfond, og kunne derfor bokføres som formue, slik at det skulle se ut som om Hellas var på bedringens vei. Sannheten, som man skjulte for europeiske velgere, er og var at Hellas er konkurs, og at det ikke er noen måte landets gjeld kan bli betalt på. Dette vet investorene, så de kan kjøpe opp greske gjeldspapirer for nesten ingenting for så seinere å selge dem med en betydelig profitt. Tapet bæres av greske og europeiske skattebetalere. Slik skaper man på nytt et kleptokrati, mens folket blir enda fattigere. Varoufakis sier videre:

Man har fått det groteske fenomenet at statsgjelda til en absolutt bankerott stat selger som varme hvetebrød! Europa skaper en ny boble for gresk og annen gjeld i periferien, en gjeld som bare legges på toppen av det eksisterende gjeldsberget. Dette spillet kan ikke få noe godt utfall.

Varoufakis sier at dette bokføringstrikset er det samme som man brukte på nittitallet for å skape det inntrykket at Hellas var klar for å gå inn i eurosonen. Som lesere av denne bloggen vet, var det en svindel som ikke minst daværende forbundskansler Helmut Kohl var fullt klar over, og det bidro vesentlig til den gjeldskrisa Hellas har endt opp i.

Hele prosjekt var bygd på løgn

Der Spiegel publiserte i 2012 dokumenter som viser at tyske, franske og andre toppolitikere i EU-landa var fullstendig klare over at euro-prosjektet bygde på for dårlige forutsetninger. De satt med tall og utredninger som viste dette klart. Når de likevel gikk inn for det, var det fordi det tjente deres egne politiske spill, blant annet Helmut Kohls ønske om gjenvalg.

Forbundskansler Gerhard Schröder kalte euroen en sjuklig, prematur baby. Tallene viste at Italia aldri skulle ha sluppet inn i euroen. Italias gjeld var dobbelt så stor som Maastricht-kriteriene forlangte. Men det var helt klart at det politisk ikke gikk an å innføre en felles valuta uten Italia. Derfor trikset man med tallene slik at det skulle se ut som om kriteriene var oppfylt. Reint juks og bedrag.

Dette har folkene særlig i Sør-Europa fått betale dyrt for, og de betaler fortsatt veldig dyrt for denne reformen som ble tredd ned over hodene på dem.

Nå viser altså Varoufakis at man fra europeisk og tysk side har gjentatt dette trikset igjen, til fordel for bankene, spekulantene og kleptokratiet, men til skade for greske og europeiske skattebetalere.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.