Hellas: – EU stiller uakseptable krav

0

Det ble sammenbrudd i forhandlingene mellom finansministrene i eurosonen og Hellas seint på natt 16. februar. EU krever at Hellas gjennomfører den nedskjæringspakka som Troikaen tidligere har utformet, og den greske regjeringa som er valgt på å forkaste dette kravet, sier at dette kravet er uakseptabelt.

The Guardian skriver at sammenbruddet i forhandlingene gjør at partene står svært langt fra hverandre. Finansministrene i eurosonen sa at samtaler med Hellas bare ville fortsette dersom landet er villig til å videreføre «bailout»-programmet med de nedskjæringstiltakene som Syriza vant valget på å forkaste.

Den greske finansministeren Yanis Varoufakis gjorde det klart at Hellas ikke vil godta å videreføre «bailout»en i seks måneder med mindre de 18 andre medlemslanda i eurosonen går med på å redusere de nedskjæringskravene som ligger i programmet.

De greske forhandlerne håper at de gjennom å stå hardt på sitt vil kunne få til et kompromiss i tolvte time, men i en kronikk i New York Times avviser Varoufakis at hans bakgrunn som spillteoretiker gjør at han prøver seg på en bløff.

I am often asked: What if the only way you can secure funding is to cross your red lines and accept measures that you consider to be part of the problem, rather than of its solution? Faithful to the principle that I have no right to bluff, my answer is: The lines that we have presented as red will not be crossed. Otherwise, they would not be truly red, but merely a bluff.

Eurosonens forhandlere har de facto stilt Hellas overfor et ultimatum. Men så langt har Hellas nektet å etterkomme deres krav.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.