USA sender fallskjermjegere til Ukraina

17

USA har bestemt seg for å øke faren for storkrig i Ukraina. Øverstkommanderende for USAs styrker i Europa, Ben Hodges, erklærte 16.02.2015 at 600 fallskjermjegere fra den 173. luftbårne brigade i USA skal sendes til Ukraina. Fallskjermjegerne skal angivelig trene ukrainske soldater i å beskytte seg mot artilleri- og rakettangrep, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Soldatene skal sendes fra den amerikanske basen i Viscenza i Italia

Samme Hodges besøkte sårede soldater på et militærsjukehus i Kiev i januar. Han roste soldatene for deres tapperhet i krigen mot «opprørerne» i Øst-Ukraina. Han delte ut den amerikanske hærens tapperhetsutmerkelse til de sårede soldatene. Så det er jo nokså opplagt hvem de slåss for.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


17 KOMMENTARER

  • Dette har absolutt ingenting med hysteri å gjøre, Øystein. Jeg bare formidler fakta. Og det å sende 600 amerikanske fallskjermjegere til Ukraina bidrar ikke akkurat til å fremme freden.

    • Jeg kjenner ikke dine erfaringer. Men jeg er vokst opp og blitt eldre gjennom så mange kriger og konflikter der USA har sendt rådgivere som angivelig har skullet trene det ene og det andre diktatoriske regimet fra Vietnam til Sør-Amerika til Midtøsten til nå i Afrika, at jeg mener å kjenne igjen lusa på gangen. Hva vil det si at de skal «trene»? Det betyr ikke bare å være på et treningsfelt langt fra kampsonen. Det betyr etter all sannsynlighet å være til stede i kampsituasjonene og gi ledelse på stedet. USA skal ikke sende undervisningspersonell, man skal sende erfarne soldater.

     • Jeg er nok litt yngre enn deg, men har hørt om USA «rådgivere» og er våken mot slike billige påskudd. Jeg prøver også å være våken mot massemedias store overskrifter.

     • Fortsett å være våken mot massemedias store overskrifter, og vær for all del kritisk overfor meg. Jeg gir alltid mine lesere lenker til mine kilder, så de kan sjekke dem sjøl og se om de trekker andre konklusjoner enn jeg gjør.

 1. Men uansett så er det slenge siden Vietnamkrigen at folk har glemt den. Tror nesten USA nå fortjener den om igjen. En storkrig mot Russland nå…så ser jeg den igjen foran der. Og nå er har de jo ikke penger i USA til å gjøre det heller. Og blir det storkrig så ser vi at Russland har store venner som også sikkert hjelpe til. Og vi er jo så heldige å ha USA som vår beste venn. Så jeg sier det til disse militære fantastene her hjemme og der ute og rundt om…er dere blinde og døve?
  Og jeg ser at nå har de kommet ditt hen at nå har de begynt å juge om hvor rik Putin er. Det pleier å være det siste argumentet i en diskusjon det? For da har man ikke flere?

  • «Og nå er har de jo ikke penger i USA til å gjøre det heller.»

   Penger er det ikke noe problem å lage mer av. Den amerikanske sentralbanken har produsert 85 milliarder dollar månedlig i flere år nå. Den kan alltids øke produksjonen — det er bare et tastetrykk eller to som skal til.

 2. Det er dette med troverdige kilder som kan være problemet når man vil legge ut en lenke som dette. Jeg er tilbøyelig til å se det du skriver her, Pål, som meget sannsynlig. Det jeg syns er vanskelig er å hevde bastant at det er for å «for å øke faren for storkrig». Jeg ville heller sagt at det kan øke faren, og ikke at det er deres intensjon. Jeg kan i mitt hjerte være enig med deg, Pål, men hvis jeg vil at noen skal forstå det, så sier man det ikke. Legg heller SF-slagordet fra 1961 på sinne: Tenk selv!. Fler og fler gjør det».
  Tove H. Lehre

  • Hei Tove, takk for kommentar. Jeg skriver: «USA har bestemt seg for å øke faren for storkrig i Ukraina.»
   Når EU advarer mot å sende våpen til Ukraina fordi det vil øke faren for storkrig, og USA så sender fallskjermjegere (opplagt med våpen) så er det vel liten tvil om hva som er effekten av vedtaket.

    • Det er et oversettelsesproblem mellom norsk og engelsk når det gjelder fallskjermjegere. Det som på engelsk heter «paratroppers» er det som mest korrekt skulle vært kalt for «Luftbårent infanteri». På samme måte som Marines er Marineinfanteri.

     I Norge har vi ikke noe luftbårent infanteri. De eneste som hopper i fallskjerm er jegerne. Derfor kaller vi dem for «Fallskjermjegere»

 3. Merk at denne erklæringen kom 16/2, noe som tyder på at USA gir seg katta i hva Russland, Tyskland og Frankrike avtaler om fred.
  Forstå det den som kan, men USA vil ha krig mot Russland.
  Samme hvor mye «hysteri» steigan.no lager, sover det norske folk like godt.
  Det er som å være om bord på Titanic.
  Vi har gått på et isfjell. Orkesteret fortsetter å spille.

 4. Vi vet jo allerede at USA i månedsvis har hatt soldater inne i Ukraina. Academi (Blackwater) m.fl. har sendt leiesoldater for å ødelegge og destabilisere.

 5. Det er imponerende at du holder det gående, når «hele vesten» sover. Enig med Fredrik. Titanic-bildet er svært egnet. Denial ain’t just a river in Egypt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.