United Steelworkers union i USA streiker

0

The United Steelworkers union som representerer ansatte på mer enn 200 raffinerier, terminaler, rørledninger og kjemiske fabrikker stoppet 1. februar 2015 arbeidet på ni arbeidsplasser som står for 10% av landets raffineringskapasitet, melder Bloomberg. Forbundet har avvist fem tilbud som Royal Dutch Shell Plc har kommet med på vegne av blant annet Exxon Mobil Corp. og Chevron Corp.

Forbundet har ikke sett i verk noen så stor streik siden 1980 da streiken varte i tre måneder. Dersom forbundet skulle iverksette en full streik, ville det ramme så mye som 64% av USAs totale raffineringskapasitet.

I følge Wall Street Journal ble USW forbannet over det siste tilbudet fra industrien og kalte det «en fornærmelse mot medlemmene».

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.