United Steelworkers union i USA streiker

0

The United Steelworkers union som representerer ansatte på mer enn 200 raffinerier, terminaler, rørledninger og kjemiske fabrikker stoppet 1. februar 2015 arbeidet på ni arbeidsplasser som står for 10% av landets raffineringskapasitet, melder Bloomberg. Forbundet har avvist fem tilbud som Royal Dutch Shell Plc har kommet med på vegne av blant annet Exxon Mobil Corp. og Chevron Corp.

Forbundet har ikke sett i verk noen så stor streik siden 1980 da streiken varte i tre måneder. Dersom forbundet skulle iverksette en full streik, ville det ramme så mye som 64% av USAs totale raffineringskapasitet.

I følge Wall Street Journal ble USW forbannet over det siste tilbudet fra industrien og kalte det «en fornærmelse mot medlemmene».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel2014: US Special commands i 133 land – det kan bli flere i 2015
Neste artikkelEtt år sedan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).