2014: US Special commands i 133 land – det kan bli flere i 2015

0

Special Ops Missions Already in 105 Countries in 2015 skriver Nick Turse i Huffington Post:

During the fiscal year that ended on September 30, 2014, U.S. Special Operations forces (SOF) deployed to 133 countries — roughly 70% of the nations on the planet — according to Lieutenant Colonel Robert Bockholt, a public affairs officer with U.S. Special Operations Command (SOCOM).  This capped a three-year span in which the country’s most elite forces were active in more than 150 different countries around the world, conducting missions ranging from kill/capture night raids to training exercises.  And this year could be a record-breaker.  Only a day before the failed raid that ended Luke Somers life — just 66 days into fiscal 2015 — America’s most elite troops had already set foot in 105 nations, approximately 80% of 2014’s total.

Mine damer og herrer, dette er altså demokratiets høyborg, det uunnværlige og fredselskende US of A.

Det er dette landet som mener at det har en rett til å sende tropper over alt, bombe over alt og styrte en hvilken som helst regjering som ikke gjør slik det uunnværlige og fredselskende osv. ønsker og krever.

Det er denne staten norske politikere adlyder som om de har vært på dressurkurs, som om de ikke er valgt av norske velgere, men ansatt av den til enhver tid sittende administrasjonen i Washington.

16. februar 2016 begynner US SpecOps øvelsen Exercise Flintlock 2015 i Tsjad. Der skal også norske soldater delta. Dette har verken regjeringa eller Forsvaret informert oss om, og det er fullstendig taust i norsk presse.

Les artikkelen i Huffington Post her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKrigens vinder: – Vil Obama sende mer våpen til Ukraina?
Neste artikkelUnited Steelworkers union i USA streiker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).