Ukraina: Høyre sektor nekter å godta våpenhvilen

0
Dmitro Jarsoj i koseintervju med NRKs Hans Wilhelm Steinfeld dagen etter Odessa-massakren.

Dmitro Jarosj, lederen av den fascistiske gruppa Høyre sektor i Ukraina, sier at de ikke vil respektere våpenhvileavtalen som ble inngått i Minsk. I følge ham er avtalen et brudd på Ukrainas grunnlov, og derfor ikke bindende for Ukrainas innbyggere. Høyre sektor er kjent for å ha spilt en sentral rolle under massakren i Odessa 2. mai 2014, og Jarosj var den som gikk opp på podiet på Maidan og fordømte det kompromisset som var inngått mellom den valgte presidenten Janukovitsj og partiene i parlamentet 21.2.2014, og som dermed bidro til å utløse det statskuppet som fant sted umiddelbart etterpå. Så Jarosj har vist evne til å torpedere avtaler før.

I følge enkelte nyhetsrapporter skal Jarosj ha sagt at han har «17 bataljoner» under sin kommando, som ikke vil adlyde Ukrainas overkommando, og som vil fortsette kampene. Bloggeren som kaller seg Colonel Cassad, og som har vist seg å ha mye faktisk informasjon om militære forhold, trekker denne påstanden i tvil. Han mener at Jarosj overdriver sin styrke.

Men uansett vil USA og Kiev-juntaen ha et ypperlig redskap i Jarosj og Høyre sektor, hvis og når de ønsker å torpedere våpenhvileavtalen. Det er bare å la Jarosj & co angripe separatistene, og så er kampene i gang, og man kan på nytt legge ansvaret på Russland og gå videre med å væpne Ukraina og bygge opp til en mye større krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.