Syriza har rekordoppslutning

7

Syriza, partiet til den greske statsministeren Alexis Tsipras, har rekordstor oppslutning blant greske velgere i følge en meningsmåling som ble utført 20 dager etter valget 25. januar. Det var byrået MARC som utførte målinga for den private TV-kanalen Alpha TV, og i følge den har Syriza økt sin oppslutning fra 37% til 45,4% og dermed også økt forspranget på høyrepartiet Nytt Demokrati med 25%. Målinga sier også at et overveldende flertall støtter Syrizas forhandlinger med EU. Det er keeptalkinggreece som melder dette.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Hva er det som gjør at SYRIZA karakteriseres som «venstreorientert», og Nytt Demokrati som «høyreparti»?

  Fungerer ikke en slik deling som splittende i et samfunn? Også dempende på en samtale og debatt i et samfunn. Da det er lett for at folk holder på sin politiske (gruppe)tenking som man holder med eget fotballlag.

  • «Som et resultat av EU-tiltak, har greske statsgjeld eksplodert (? RENTER?) til € 320 000 000 000, eller 175 prosent av BNP. Innen juni, forfallermer enn € 7000 millioner i lån og renter, og Hellas kan ikke finansiere dette fra budsjettet. Utbyttene for kortsiktige statsobligasjoner har nylig steget raskt. ( UTBYTTE TIL HVEM?)
   Etter å ha gjenkjent gjelden i sin helhet, er det nesten umulig for Syriza regjeringen til å tilbakebetale det uten EU-lån.»

   Altså nye lån.
   Fra hvem til hvem? Har det greske folk lånt disse pengene, – til hva?
   Dette kalles å svinebinde, og regnes i andre sammenhenger for perversjon, eventuelt mafiavirksomhet. Men er en smart («») måte å slavebinde en nasjon på.
   *De som styrer det økonomiske systemet styrer politikken, lokalt og globalt*.

 2. 1. «….det bare er snakk om dager før bankene kan gå tom for penger. Det vil i neste omgang får voldsomme konsekvenser for resten av det greske samfunnet. …
  2.Tidligere denne uken ga ESB greske banker tilgang på ytterligere 5 milliarder euro i kapital. I praksis holdes det greske bankvesenet nå igang med kapital fra sentralbanken i Frankfurt.
  Men pengene renner raskt ut i andre enden….
  …..De er redde for at innskuddene deres skal bli betydelig mindre verdt dersom Hellas forlater euroen og innfører en egen valuta.
  3.Som E24 skrev fredag kveld tømmer mange grekere nå bankkontoene sine. Og farten på uttakene har økt»

  http://e24.no/lov-og-rett/gresk-banker-trenger-snart-nye-noedlaan/23396310

  1.Et samfunn mangler altså penger (tall) , – og dette får altså VOLDSOMME KONSEKVENSER for samfunnet!
  Om samfunnet manglet arbeidskraft ville det derimot IKKE få (negative/krise-)konsekvenser antagelig!! Eller snarere positive («») konsekvenser, fordi arbeidskreftene kunne presse opp lønningene ( og prisene). !
  Hellas har altså ikke tall. Men de har ledige arbeidskrefter.Derfor får nasjonen krise og nød!?
  «Det er ikke ondskap, systemet er slik sa Faan og slo seg på lårene og lo».

  2, Hvem skal betale avdrag , og renter !, på disse pengene andre enn samfunnets innbyggere gjennom høyere leveomkostninger.
  Hva er det de betaler disse utgiftene for?

  3. Hvis du setter utsatt forbruk inn i banken (sparer), låner banken ut 10 ganger dette beløpet ( med renter). Slik er slavesystemet.
  Hvor kommer disse pengene/tallene fra? Hvor kommer disse rentene fra/til?

  Hva skjer i et samfunn når innbyggerne blir skremt til å ta ut penger som ikke finnes i banken, det er bare konstruerte tall?
  Det blir selvfølgelig økonomisk «krise», liten tro på fremtiden og igangsetting av aktivitet. Og den aktiviteten som settes i gang må altså, via statlige lån, belemres med ekstra avdrag – og renter!

  Les Eventyret om Spikersuppa en gang til.
  Les så om Marshall-«hjelpen» som «hjalp» Europa etter forrige verdenskrig. Funder litt på hvem som, både da og nå, lager hjelpebehov og «hjelper».

  Lek så videre med dukkene/symbolene dine, -og konstruer motsetninger i eget samfunn heller enn å henge bjella på katten. (?)

  *Staten» styrer slett ikke, og «pengene» regjerer slett ikke. Det er vi som «styrer» (i tåken og søvnen), og det er vi som regjerer slik med pengene at vi blir pengenes slaver.
   Vi er slaver under avgudsbilder!*
  http://www.samfunnsliv.no/kunst-17.htm

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.