Syriza har rekordoppslutning

0

Syriza, partiet til den greske statsministeren Alexis Tsipras, har rekordstor oppslutning blant greske velgere i følge en meningsmåling som ble utført 20 dager etter valget 25. januar. Det var byrået MARC som utførte målinga for den private TV-kanalen Alpha TV, og i følge den har Syriza økt sin oppslutning fra 37% til 45,4% og dermed også økt forspranget på høyrepartiet Nytt Demokrati med 25%. Målinga sier også at et overveldende flertall støtter Syrizas forhandlinger med EU. Det er keeptalkinggreece som melder dette.

 

Forrige artikkelVenezuela: et kupp i sann tid
Neste artikkelUkraina: Høyre sektor nekter å godta våpenhvilen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).