Lock-out i amerikanske havner

0

Som jeg har meldt tidligere er det en stor arbeidskonflikt i amerikanske havner på vestkysten.

Nå har The Pacific Maritime Association, som representerer transportfirmaene ogterminalselskapene innført en firedagers lockout mot 20.000 arbeidere i 29 havner på vestkysten. Havnene var stengt 12. og 13. februar og vil være stengt i to dager til. Helga før var det en tilsvarende lockout. Dette er en aksjon mot arbeiderne som vil påføre hver enkelt av dem store tap både i regulær lønn og tapt overtid. Lockouten er en straffeaksjon mot arbeidernes gå-sakte-aksjon.

Havnearbeiderne er organisert i International Longshore and Warehouse Union (ILWU).

Disse havnene håndterer 43,5% av USAs konteinertransport, som representerer 12,5% av USAs BNP.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUkraina: Høyre sektor nekter å godta våpenhvilen
Neste artikkelVåpen fra Norge til Ukraina?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).