The Assassination of Greece

0

James Petras var direktør for Center for Mediterranean Studies i Aten og rådgiver for statsminister Andreas Papandreou. Her analyserer han den situasjonen Hellas befinner seg i, Syriza, forhandlingene med EU og årsakene til at Syriza kapitulerte.

The Greek government is currently locked in a life and death struggle with the elite which dominate the banks and political decision-making centers of the European Union. What are at stake are the livelihoods of 11 million Greek workers, employees and small business people and the viability of the European Union. If the ruling Syriza government capitulates to the demands of the EU bankers and agrees to continue the austerity programs, Greece will be condemned to decades of regression, destitution and colonial rule. If Greece decides to resist, and is forced to exit the EU, it will need to repudiate its 270 billion Euro foreign debts, sending the international financial markets crashing and causing the EU to collapse.

Les resten av artikkelen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelJihadister kjemper mot separatistene i Ukraina
Neste artikkelKina med støtte til Russland i Ukraina-konflikten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).