Kina med støtte til Russland i Ukraina-konflikten

3

Kina har vært svært tilbakeholdent med å tone flagg i Ukraina-konflikten. Kina har riktignok stilt opp som garantist i siste instans for Russland. Men Kina fortsetter å pleie forbindelsene med Ukraina, og så seint som 26. februar 2015 sa Kina seg villig til å yte Ukraina et lån på 3,6 milliarder dollar.

Derfor er det grunn til å merke seg et intervju Xinhua har gjort med Kinas ambassadør til Belgia, Qu Xing, der han ber Vesten om å ta hensyn til Russlands sikkerhetsinteresser. At dette er et signal fra toppledelsen i Kina bør ingen være i tvil om. Qu sier:

If the western powers do not have the same acknowledgment of Russia’s security concerns and security needs, Russia will feel that it has not been equally treated by the West, and its security interests and development interests have not been respected by the West, he said.

The West should abandon the zero-sum mentality, and take the real security concerns of Russia into consideration.

Dette er en tydelig markering fra Kinas side om at Vesten må gå med på en løsning av konflikten som tar hensyn til Russlands sikkerhetsbehov og som bidrar til å trappe ned og ikke eskalere konflikten.

Qu said China hopes the Ukraine crisis could be solved in the political way. On the one hand, China and Ukraine are traditional friendly countries. China has always pursued the principles of non-interference, respect for sovereignty and territorial integrity of Ukraine. And on the other hand, China acknowledges that the issue involved complicated historical elements.

Det siste kan være kode for at Kina mener at Vesten bør innse at Russland har legitime interesser på Krim, sjøl om man altså støtter Ukrainas integritet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Vesten har en total mangel på forståelse for russland. De vil se landet ligge nede, som på nittitallet. Og dekningen av russland er ren propaganda. Man skulle tro at folk kunne tenke mer selvstendig med sosiale medier, men virker ikke som de har endret noe. Hvor var de skinnhellige putinmotstanderne da jeltsin og vesten gjorde russland til et uland? Jeg er ikke mer fan av putin enn av obama eller andre ledere, men jeg føler stor sympati for russerne.

  2. Jeg er helt enig med det som signaturen OV skriver her. Boris Jeltsin var en tragedie for Russland, og jeg er oppriktig glad for at Putin etter hvert tok over som statsleder. Forstår at Putin kan være en torn i øyet for enkelte på høyresiden i Norge. De ville jo helst ha en russisk statsleder som var mer kjent for hvor mye vodka han drakk enn en statsleder som ville det beste for sitt folk og sitt land..
    Kjell R

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.