Kina med støtte til Russland i Ukraina-konflikten

0

Kina har vært svært tilbakeholdent med å tone flagg i Ukraina-konflikten. Kina har riktignok stilt opp som garantist i siste instans for Russland. Men Kina fortsetter å pleie forbindelsene med Ukraina, og så seint som 26. februar 2015 sa Kina seg villig til å yte Ukraina et lån på 3,6 milliarder dollar.

Derfor er det grunn til å merke seg et intervju Xinhua har gjort med Kinas ambassadør til Belgia, Qu Xing, der han ber Vesten om å ta hensyn til Russlands sikkerhetsinteresser. At dette er et signal fra toppledelsen i Kina bør ingen være i tvil om. Qu sier:

If the western powers do not have the same acknowledgment of Russia’s security concerns and security needs, Russia will feel that it has not been equally treated by the West, and its security interests and development interests have not been respected by the West, he said.

The West should abandon the zero-sum mentality, and take the real security concerns of Russia into consideration.

Dette er en tydelig markering fra Kinas side om at Vesten må gå med på en løsning av konflikten som tar hensyn til Russlands sikkerhetsbehov og som bidrar til å trappe ned og ikke eskalere konflikten.

Qu said China hopes the Ukraine crisis could be solved in the political way. On the one hand, China and Ukraine are traditional friendly countries. China has always pursued the principles of non-interference, respect for sovereignty and territorial integrity of Ukraine. And on the other hand, China acknowledges that the issue involved complicated historical elements.

Det siste kan være kode for at Kina mener at Vesten bør innse at Russland har legitime interesser på Krim, sjøl om man altså støtter Ukrainas integritet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.