NSA har infisert harddisker med virus

0

NRK beta skriver Henrik Lied om avsløringa fra Kapersky lab:

Amerikansk supervirus gjemmer seg på harddisken

Sikkerhetsresearchere hos russiske Kaspersky Lab har avdekket et omfattende og svært avansert virusprogram. Programmet, som ser ut til å være utviklet av NSA, har antagligvis vært aktivt i over tolv år, og benytter seg av sikkerhetshull i alle store operativsystemer.

Virusprogrammet, som teknologinettstedet ArsTechnica skriver langt om i dag, ser ut til å være programmert av en gruppe som har fått navnet «Equation Group». Kaspersky Lab tror viruset er et av de mest avanserte noensinne oppdaget.

Tidligere ansatte i den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA bekrefter at virusprogrammet er produsert av dem.

Vi har tidligere skrevet om Flame og Stuxnet, som også er to svært avanserte statsproduserte virus. Men ingen av disse ser ut til å komme i nærheten av virusprogrammet Kaspersky Lab her omtaler.

Virusprogrammet aktivt siden 2001

Virusprogrammet ser ut til å ha vært aktivt siden 2001, og har siden den gang gått gjennom en rekke iterasjoner og navnendringer.

Den siste og mest avanserte utgaven av viruset heter GrayFish, og går langt for å skjule sine egne spor. GrayFish benytter seg av flere tidligere ukjente sikkerhetshull for å komme seg inn på vertssystemet, og legger seg på en skjult del av vertssystemets harddisk.

Les resten av artikkelen her.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Ap kan glemme nei til salg av Norge hvis TISA-avtalen vedtas
Neste artikkelNSA har infekterat din hårddisk! Obama leder världens största cyberattack
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).