NSA har infisert harddisker med virus

2

NRK beta skriver Henrik Lied om avsløringa fra Kapersky lab:

Amerikansk supervirus gjemmer seg på harddisken

Sikkerhetsresearchere hos russiske Kaspersky Lab har avdekket et omfattende og svært avansert virusprogram. Programmet, som ser ut til å være utviklet av NSA, har antagligvis vært aktivt i over tolv år, og benytter seg av sikkerhetshull i alle store operativsystemer.

Virusprogrammet, som teknologinettstedet ArsTechnica skriver langt om i dag, ser ut til å være programmert av en gruppe som har fått navnet «Equation Group». Kaspersky Lab tror viruset er et av de mest avanserte noensinne oppdaget.

Tidligere ansatte i den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA bekrefter at virusprogrammet er produsert av dem.

Vi har tidligere skrevet om Flame og Stuxnet, som også er to svært avanserte statsproduserte virus. Men ingen av disse ser ut til å komme i nærheten av virusprogrammet Kaspersky Lab her omtaler.

Virusprogrammet aktivt siden 2001

Virusprogrammet ser ut til å ha vært aktivt siden 2001, og har siden den gang gått gjennom en rekke iterasjoner og navnendringer.

Den siste og mest avanserte utgaven av viruset heter GrayFish, og går langt for å skjule sine egne spor. GrayFish benytter seg av flere tidligere ukjente sikkerhetshull for å komme seg inn på vertssystemet, og legger seg på en skjult del av vertssystemets harddisk.

Les resten av artikkelen her.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. En lang liste. Og/men det forunderlige er :
  Null politiske og økonomiske sanksjoner fra EU og Norge etter disse overgrepene på den frie verdens samtale.
  Hva skal til for at vi reagerer, – og blir virkelig redde disse ulvene?

  Er det Obama som står for politikken? Nei, han er nok bare en hore.
  Er det det amerikanske folket som står bak? Nei, de er nok bare splittet, ødelagt og frustrerte.
  Det er nok bakmenn, med langsiktige planer, som styrer den siamesiske tvillingen USA/Israel.
  Det skumle og forunderlige er at vi så lenge har latt oss bløffe av deres «ondskapens akse» og fortellinger om at det er alltid andre nasjoner og grupper vi skal passe oss for.

  To av tre amerikanere tror ikke på Obamas forklaring om overvåking.
  http://www.dagbladet.no/2014/02/13/nyheter/utenriks/edward_snowden/nsa/usa/31782162/

  «Han ble dømt for å ha importert forbudt teknologi, deriblant satellittelefoner og datautstyr, til Cuba, uten løyve. Gross jobbet for U.S. Agency for International Development (USAID), en amerikansk føderal etat som har ansvar for USAs ikke-militære utviklingshjelp. «
  http://www.dagbladet.no/2014/12/17/nyheter/politikk/utenriks/36788168/

  Prosjektet, som var i virksomhet i to år og ble avsluttet i 2012, trakk til seg 40.000 brukere som ikke ante at USA sto bak, at de skulle manipuleres til politisk opposisjon, og at deres personlige data ble registrert.
  http://e24.no/digital/usa-opprettet-twitter-tilbud-paa-cuba/22869873

  « Målene som beskrives er infrastruktur og klienter knyttet til anonymiseringstjenesten Tor, men også alle som besøker Tor-nettstedet.  «
  http://www.digi.no/929485/nsa-overvaaker-de-mest-sikkerhetsbevisste

  «Den amerikanske etterretningstjenesten skal ha visst om sikkerhetshullet Heartbleed i minst to år – og ifølge Bloomberg ha utnyttet giganttabben til å støvsuge internett for informasjon.
  Passord og annen informasjon har blitt hentet ut fra uvitende nettbrukere gjennom det gigantiske sikkerhetshullet og har vært et svært viktig verktøy for etterretningsorganisasjonen .»
  http://www.vg.no/forbruker/teknologi/data-og-nett/usa-kan-ha-utnyttet-nettskandalen-til-aa-passord-snoking/a/10139014/

  «Det første trinnet, i henhold til de innleggene, er å samle inn IP-adresser som antas å være knyttet til et nettverk sys admin. En IP-adresse er en serie med tall fordeles på hver datamaskin som er koblet til Internett. Ved hjelp av denne identifikator, kan NSA deretter kjøre en IP-adresse ved hjelp av den enorme mengden av signaler etterretningsdata eller SIGINT, at det samler hver dag, prøver å matche IP-adressen til personlige kontoer «
  https://firstlook.org/theintercept/article/2014/03/20/inside-nsa-secret-efforts-hunt-hack-system-administrators/

  «I notatene slår NSA fast at dette er en av de mest fruktbare av byråets hemmelige operasjoner. Fordi det bereder grunnen for inntregning i nettverk de ellers ikke kunne hacket seg inn i. «
  http://www.digi.no/928954/bakdora-du-aldri-finner

  «Dette skal ha vært gjort bak ryggen på dem, under dekke av et annet samarbeid med USAs nasjonale byrå for bekjempelse av narkotika, «
  http://www.digi.no/928799/neste-avsloring-er-livsfarlig

  «USA gjør akkurat det Kina anklages for å gjøre
  De sørger på hemmelig vis å legge inn bakdører i utstyret før videre eksport til kunder internasjonalt. «
  http://www.digi.no/928650/bakdor-plantes-i-amerikansk-it-utstyr-for-eksport

  «det installeres overvåkingsutstyr i amerikanskprodusert datautstyr.»
  http://e24.no/utenriks/snowden-medhjelper-nsa-vil-samle-alt/22979595

  «kan den amerikanske etterretningstjenestene samle opp 100 prosent av telefonsamtalene i et land og hente dem fram så lenge som en måned etter at de har funnet sted, ved hjelp av verktøyene kalt MYSTIC og RETRO. «
  http://www.hegnar.no/okonomi/article759849.ece

  «Amerikanerne driver en omfattende kartlegging av trafikk som viser hvor brukere av mobiltelefoner befinner seg «
  http://www.dagbladet.no/2013/12/05/nyheter/utenriks/nsa/30674732/

  «Enorme datamengder samles inn med verdensomspennende nett:Power Point-fremstillinger viser hvordan programmet XKeyscore ved hjelp av 500 servere spredt rundt i verden samler inn data om «nær sagt alt en bruker gjør på Internett», og lager det i databaser, søkbare på navn, e-post, IP-adresser, region og språk. «
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Her-er-Edvard-Snowdens-mest-omtalte-avsloringer-7351734.html

  http://www.digi.no/929915/nsa-kastet-syria-ut-av-internett

 2. Cyber-krigen er en av de mange krigene som er under oppseiling, og som i løpet av hundreåret vil ende i en total krig: http://peakoil.com/generalideas/fourth-turning-the-shadow-of-crisis-has-not-passed

  «A cyber war has been being waged against the American people and foreign allies by the NSA for the last decade. The technology addicted masses are completely oblivious to their loss of privacy and freedom. They don’t know or don’t care their rights under the Fourth Amendment are being abridged. You are being tracked and monitored through your electronic devices. Your TV is recording your conversations. The U.S. has been waging cyber war against enemies and allies alike. The U.S. unleashed the Stuxnet computer virus into the Iranian nuclear program computers to set back their efforts by years. That was an act of war. It is now comical to see the governmental outrage when foreign nations and hacker organizations break into government computers and wreak havoc. In cyber war, the playing field is fairly even. Even North Korea can create problems for a superpower. Obama and his acolytes should duly note that Wall Street hired hundreds of Russian computer programmers because they seem to have a penchant for writing code. I’m sure Putin realizes that too.

  Hackers have already caused billions in damage to retailers like Target, Home Depot, Staples, Sears, and Neiman Marcus. Over 1,000 merchants have had their computer networks breached. Hackers could potentially bring the financial system to its knees with a few keystrokes. Foreign governments have their smartest tech geeks probing U.S. computer networks for weaknesses and will act on these weaknesses when they feel it is beneficial to their interests. Technology will not save the world, but it might play a part in ending it. All the military firepower at the American Empire’s disposal may be nothing more than our Maginot Line during the next worldwide conflict. If satellites and computer systems can be disabled through computer code, leaders will be blind, deaf and dumb to threats. This would ratchet up the odds of someone panicking and pushing the wrong button at the wrong time. The future of the world may hang in the balance.»

  Med mindre Tverberg har rett og ubalansen mellom gjeld/energi vil senke hele verdensøkonomien de neste tiåra. Hvilket alternativ som er verst/best, er ikke godt å si?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.