Hver femte tysker vil ha revolusjon

0

En studie fra Freie Universität Berlin viser at tyskerne ikke er udelt fornøyde med kapitalismen. Faktisk mener hver fjerde innbygger i det østlige Tyskland og hver femte innbygger i vest at at det ikke er mulig å bedre levevilkårene gjennom reform, men at det må gjøres gjennom en revolusjon. Her er noen av resultatene fra studien:

  • Hver tredje tysker mener at kapitalismen med nødvendighet fører til fattigdom og sult. Mer enn en tredel (37%) mener at kapitalisme fører til krig.
  • Hver sjette tysker mener at kapitalismen fører til fascisme (16%).
  • Hver tredje østtysker (35%) og mer enn hver fjerde vesttysker (28%) mener at det er fare for en ny fascisme i Tyskland. De kunne ikke forestille seg virkelig demokrati uten at kapitalismen avskaffes.
  • Hver fjerde innbygger (24%) i det østlige Tyskland og hver femte innbygger (19%) i vest at at det ikke er mulig å bedre levevilkårene gjennom reform, men at det må gjøres gjennom en revolusjon.
  • I underkant av 60% av østtyskerne og 37% av vesttyskerne mener at sosialisme/kommunisme er en god idé, som hittil er blitt dårlig gjennomført.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.