Hellas og Russland enige om å øke det økonomiske samarbeidet

4

Den greske statsministeren Alexis Tsipras og Russlands president Vladimir Putin ble 5. januar 2015 enige om å styrke det økonomiske samarbeidet mellom de to landa. Dette skjedde i en telefonsamtale der Putin inviterte Tsipras til Moskva i mai for å være til stede under markeringa av seieren over nazismen. Det er ekathimerini.com som melder dette.

The two men agreed to boost cooperation in the economy and energy, tourism, culture and transport sectors. They also agreed on the need to “secure peace and stability in Ukraine,” according to a statement from Tsipras’s office.

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen kritiserte Hellas for å «sette sin posisjon i NATO på spill med sin holdning overfor Russland». Hennes greske kollega Panos Kammenos svarte at denne kommentaren var «uakseptabel og utpressende» og understreket at «Hellas var alltid på de alliertes side da de presset tilbake de tyske okkupasjonsstyrkene.»

Og det økte nok stemninga i Berlin, får man tro.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Hellas har en viktig strategisk beliggenhet i den sør-øst kanten av Europa. Dersom Usa har lyst til å tiltrekke Ukraina til sitt innflytelseområde så kan det samme gjøre Russland med Hellas. Dessuten NATO medlemskap koster sikkert mye. var det ikke en fordel med utmeldelse av den dyre alliansen? Hellas har vel ikke råd til den.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.