Hellas og Russland enige om å øke det økonomiske samarbeidet

0

Den greske statsministeren Alexis Tsipras og Russlands president Vladimir Putin ble 5. januar 2015 enige om å styrke det økonomiske samarbeidet mellom de to landa. Dette skjedde i en telefonsamtale der Putin inviterte Tsipras til Moskva i mai for å være til stede under markeringa av seieren over nazismen. Det er ekathimerini.com som melder dette.

The two men agreed to boost cooperation in the economy and energy, tourism, culture and transport sectors. They also agreed on the need to “secure peace and stability in Ukraine,” according to a statement from Tsipras’s office.

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen kritiserte Hellas for å «sette sin posisjon i NATO på spill med sin holdning overfor Russland». Hennes greske kollega Panos Kammenos svarte at denne kommentaren var «uakseptabel og utpressende» og understreket at «Hellas var alltid på de alliertes side da de presset tilbake de tyske okkupasjonsstyrkene.»

Og det økte nok stemninga i Berlin, får man tro.

 

Forrige artikkelGå-sakte-aksjoner og trussel om lockout i USAs havner
Neste artikkelSámi álbmotbeaivi
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).