– USAs torturprogram bidro til å skape Den islamske staten

0

– USAs torturprogram bidro til å skape Den islamske staten

Den italienske forfatteren Loretta Napoleoni, som blant annet har gitt ut bøkene Terror incorporated : tracing the dollars behind the terror networks og Maonomics : why chinese communists make better capitalists than we do, skriver i AlterNet at – USAs torturprogram bidro til å skape Den islamske staten.

Den rapporten som nylig kom om CIAs omfattende bruk av tortur i de mørke årene som fulgte etter 9/11 medgir at det ikke kom noen form form verdifull etterretning ut av disse grusomme forhørsteknikkene. Men det er verre enn det. Faktisk bidro CIA til å lede USAs regjeringing på avveier i svært viktige sikkerhetsspørsmål når de brukte uriktig informasjon som de hadd fått gjennom forhørene. … Vi vet nå at blant de jihadistene som ble brutalt torturert var Abu Zubaydah, en saudiaraber, som ga falske informasjoner som sannsynligvis bidro til å konstruere myten om Abu Mussad al Zarqawi, leder av al-Qaeda i Irak.

I følge Napoleoni førte dette skritt for skritt til at al Zarqawi ble bygd opp til å være en superterrorist, alt bygd på falsk informasjon. Hun mener at det samme har skjedd med myten Abu Bakr al Baghdadi.

I en verden overfylt med informasjon spiller mysterier en viktig rolle for å stimulere den kollektive fantasien. Jo mer som er skjult, jo større er ønsket om at det avsløres, og jo mindre man vet, jo mer kan man forestille seg. Gi folk noen videoklipp, så vil de fylle ut bildet sjøl med de bildene de foretrekker. Moderne markedsføring av skapt en industri verdt tusen milliarder dollar bygd på slike enkle ideer. Nå er det propagandamaskinen til Den islamske staten som bruker dem for å skape myten al Baghdadi og det nye kalifatet. Islam er bygd på mysteriet om profetens tilbakekomst. Derfor, på samme tid som IS terroriserer vesten med sjokkerende og barbariske drap, bidrar det til at deres muslimske tilhengere tror at profeten har kommet tilbake i al Baghdadis klær.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelIS: – Søstre, slik skal dere oppdra «jihadist-babyer»!
Neste artikkelMarsjordren fra Den islamske staten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).