Marsjordren fra Den islamske staten

0

Marsjordren fra Den islamske staten

Det er ennå ikke (8.1.2015) klart hvem som sto bak den brutale massakren mot avisredaksjonen til Charlie Hebdo, men det er vel ikke å antyde for mye at dette dreier seg om jihadister. Hvilken jihadistgruppe det er snakk om er foreløpig ikke klart. Men angrepet er i hvert fall helt i samsvar med den marsjordren som kom fra Den islamske staten i september 2014:

«Hinder those who want to harm your brothers,» the ISIS spokesman said. «The best thing you can do is to strive to your best and kill any disbeliever, whether he be French, American or from any of their allies.»

Civilians should not be exempt from brutality, he said. «Do not ask for anyone’s advice and do not seek anyone’s verdict. Kill the disbeliever whether he is civilian or military, for they have the same ruling. Both of them are disbelievers. Both of them are considered to be waging war.»

«Oh Americans, and oh Europeans, the Islamic State did not initiate a war against you, as your governments and media try to make you believe,» the ISIS spokesman added. «It is you who started the transgression against us, and thus you deserve blame and you will pay a great price.»

He gave specifics on how to attack Westerners: «Rig the roads with explosives for them. Attack their bases. Raid their homes. Cut off their heads. Do not let them feel secure. Hunt them wherever they may be. Turn their worldly life into fear and fire. Remove their families from their homes and thereafter blow up their homes.»

Det er derfor vanskelig å oppfatte angrepet som en tilfeldig hendelse eller å ikke regne med at det vil bli flere angrep av samme type. Den islamske staten har erklært krig, ikke bare mot vestlige stater, men mot alle «vantro» i Vesten.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– USAs torturprogram bidro til å skape Den islamske staten
Neste artikkelEtter Charlie Hebdo
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).