Marsjordren fra Den islamske staten

8

Marsjordren fra Den islamske staten

Det er ennå ikke (8.1.2015) klart hvem som sto bak den brutale massakren mot avisredaksjonen til Charlie Hebdo, men det er vel ikke å antyde for mye at dette dreier seg om jihadister. Hvilken jihadistgruppe det er snakk om er foreløpig ikke klart. Men angrepet er i hvert fall helt i samsvar med den marsjordren som kom fra Den islamske staten i september 2014:

«Hinder those who want to harm your brothers,» the ISIS spokesman said. «The best thing you can do is to strive to your best and kill any disbeliever, whether he be French, American or from any of their allies.»

Civilians should not be exempt from brutality, he said. «Do not ask for anyone’s advice and do not seek anyone’s verdict. Kill the disbeliever whether he is civilian or military, for they have the same ruling. Both of them are disbelievers. Both of them are considered to be waging war.»

«Oh Americans, and oh Europeans, the Islamic State did not initiate a war against you, as your governments and media try to make you believe,» the ISIS spokesman added. «It is you who started the transgression against us, and thus you deserve blame and you will pay a great price.»

He gave specifics on how to attack Westerners: «Rig the roads with explosives for them. Attack their bases. Raid their homes. Cut off their heads. Do not let them feel secure. Hunt them wherever they may be. Turn their worldly life into fear and fire. Remove their families from their homes and thereafter blow up their homes.»

Det er derfor vanskelig å oppfatte angrepet som en tilfeldig hendelse eller å ikke regne med at det vil bli flere angrep av samme type. Den islamske staten har erklært krig, ikke bare mot vestlige stater, men mot alle «vantro» i Vesten.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

  1. «Den islamske staten har erklært krig, ikke bare mot vestlige stater, men mot alle “vantro” i Vesten. »

    Når startet denne krigen, og hvorfor? – Og hvem startet den (egentlig)?

    – og hvor mange sivile er tatt livet av i Irak, Libya.
    -Og hvor var medienes forferdelse og medlidenhet da.

  2. Hur kan ni veta att det är islamister? Jihadister går i döden och självmordsbombar mm. Inte går lugnt och vant runt och skjuter. I ett fall missar terroristen och går förbi polisman som ligger ner efter att ha skjutit mot han? 2 bilar användes också i attentatet, var är de andra. Var inte för snabba med att döma, det är troligare att det är ett false job!

  3. En hypotese: De som står bak ønsker polarisering, motsetning og konflikt mellom muslimer og Europas vestlige befolkning. Ved å unnlate å opplyse om hvilken jihadistorganisasjon som står bak vil europeiske muslimer generelt bli skyteskiven.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.