Snart eier de mer enn halvparten av verdiene i verden

0

1 prosent av jordas befolkning vil i 2016 eie mer enn halvparten av verdiene i verden, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam. Det er e24 som skriver dette:

– Gapet mellom de rikeste og resten øker raskt, konstaterte den britiske organisasjonens sjef Winnie Byanyima mandag. Den rikeste prosenten har allerede økt sin samlede formue fra 44 prosent av verdens verdier i 2009, til 48 prosent i fjor.

Det aller meste av det som ikke er eid av den rikeste prosenten, er eid av dem som befinner seg rett under toppen av inntektsfordelingen. 94,5 prosent av verdens verdier er eid av de 20 prosent rikeste, ifølge Oxfam.

Organisasjonen oppfordrer verdens politikere til å slå ned på skatteunndragelse, bedre offentlige tjenester, skattlegge kapital i stedet for arbeid og å innføre minstelønn for å stanse utviklingen mot stadig større økonomisk ulikhet. Oxfams nye rapport om økonomisk ulikhet ble lansert i forkant av Verdens økonomisk forum, som holdes i Davos i Sveits fra onsdag til fredag.

Oxfams rapport kan du laste ned her.

Jeg skrev en blogg om samme emne i fjor der jeg viste til en annen rapport fra Oxfam som sier at 85 milliardærer eier like mye som den fattigste halvparten av verden.  Den nye rapporten viser at det nå er de 80 rikeste som eier like mye som den fattigste halvparten!

Da er det ikke rart at eliten frykter opprør.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.