– Volvo och Scania drev kartell i 14 år

0

– Volvo och Scania drev kartell i 14 år

Lastbilsföretag i Europa – däribland svenska Scania och Volvo – drev kartell i 14 års tid. Syftet var att hindra utvecklingen av ny teknik som skulle minska miljöfarliga utsläpp. Uppgifterna finns i läckta dokument från EU-kommissionen.

Nei, nei, nei, det er ikke jeg som er ute med konspirasjonsteorier. Dette er oppslag i Aftonbladet 29.12.2014. Avisa skriver videre:

I november inledde EU-kommissionen en utredning av den misstänka kartellen. Samarbetet mellan lastbilsföretagen ska ha pågått mellan januari 1997 och januari 2011. Förutom Volvo och Scania ingick också bland annat Daimler, Iveco och Volvoägda Renault trucks. …

Det förbjudna samarbetet mellan lastbilsföretagen hindrade att ny teknik som kan minska miljöfarliga utsläpp skulle börja användas. Enligt Financial Times kom lastbilsföretagen «överens om tidpunkter och höjda prisnivåer för införandet av ny utsläppsteknik». Detta med bakgrund i EU-regler om utsläpp av bland annat kväveoxid 2000.

Lastbilsföretagen ska ha avsatt pengar för eventuella böter. Summan kan bli upp till 10 procent av den årliga omsättningen. För Volvos del betyder det att de kan tvingas böta 3,7 miljarder kronor, pengar de redan ska ha avsatt.

Det var Financial Times som først omtalte det ulovlige kartellet. Og siden er det også omtalt av Reuters. Tyske Daimler har satt av et ekstrabeløp på 600 millioner euro for å dekke kostnader knyttet til antitrustavsløringene.

Det er all grunn til å regne med at dette er bare toppen av isfjellet. Kartellvirksomhet og manipulasjon av markedet er heller normen enn unntaket i dagens globaliserte økonomi. The Economist melder for eksempel at seks globale banker gikk med på å betale en bot på 4,3 milliarder dollar for å ha manipulert valutamarkedene.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelØsterrike: Arbeiderne har tapt mye i reallønn
Neste artikkelI Schnöggersburg skal EU trene på å knuse folkelige opprør
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).