– Terroristene bak skolemassakre støttes fra Kabul

0

– Terroristene bak skolemassakre støttes fra Kabul

Terroristene som massakrerte 132 skolebarn og 12 lærere i Pakistan, støttes av våre allierte i Kabul, mener eksperter på området. Det er NTB som melder dette, gjengitt i ABCnyheter.

– Afghansk etterretning, i samarbeid med indisk etterretning, støtter Taliban-grupper i Pakistan, sier Helge Lurås, som er leder ved Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA).

– Mange får seg ikke til å tro at våre allierte kan gjøre dette, men dette er ikke konspirasjonsteorier, sier han til NTB.

– Pakistansk Taliban har regimet i Islamabad som hovedfiende, mens afghansk Taliban i alle år har vært støttet av den pakistanske etterretningstjenesten (ISI), sier Lurås.

– I Kabul snakkes det om «good Taliban» og «bad Taliban», sier han.

Professor Thomas Johnson ved Naval Postgraduate School i California er enig og understreker også at de to opprørsgruppene har vidt forskjellige mål.

– Selv om de opprinnelig var allierte, har de gått hver sin vei, sier han til CNN.

– Afghanerne har nok forsøkt å holde denne virksomheten skjult for amerikanerne, men det er klart at noen har visst om dette, sier Lurås.

– Men vi i Vesten er naive til tusen og lette å lure, og det gjelder amerikanerne også, legger han til.

På samme måte sa regjeringa i Afghanistan at Pakistan sto bak en terroraksjon mot hotell Serena i Kabul i mars 2014 via Taliban.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen antifascistiske motstanden i Ukraina
Neste artikkelKina skal bygge jernbane Pireus – Beograd – Budapest
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).