– Terroristene bak skolemassakre støttes fra Kabul

2

– Terroristene bak skolemassakre støttes fra Kabul

Terroristene som massakrerte 132 skolebarn og 12 lærere i Pakistan, støttes av våre allierte i Kabul, mener eksperter på området. Det er NTB som melder dette, gjengitt i ABCnyheter.

– Afghansk etterretning, i samarbeid med indisk etterretning, støtter Taliban-grupper i Pakistan, sier Helge Lurås, som er leder ved Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA).

– Mange får seg ikke til å tro at våre allierte kan gjøre dette, men dette er ikke konspirasjonsteorier, sier han til NTB.

– Pakistansk Taliban har regimet i Islamabad som hovedfiende, mens afghansk Taliban i alle år har vært støttet av den pakistanske etterretningstjenesten (ISI), sier Lurås.

– I Kabul snakkes det om «good Taliban» og «bad Taliban», sier han.

Professor Thomas Johnson ved Naval Postgraduate School i California er enig og understreker også at de to opprørsgruppene har vidt forskjellige mål.

– Selv om de opprinnelig var allierte, har de gått hver sin vei, sier han til CNN.

– Afghanerne har nok forsøkt å holde denne virksomheten skjult for amerikanerne, men det er klart at noen har visst om dette, sier Lurås.

– Men vi i Vesten er naive til tusen og lette å lure, og det gjelder amerikanerne også, legger han til.

På samme måte sa regjeringa i Afghanistan at Pakistan sto bak en terroraksjon mot hotell Serena i Kabul i mars 2014 via Taliban.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Massakren av pakistanske skolebarn vil nok svekke pakistansk Taliban. Vitsen med en vellykket terroraksjon er å hevne seg på en fiende slik at man oppnår lokal støtte. Slik sett er IS sine brutale halshugninger og henrettelser av amerikanere vellykket. Mange ser på amerikanere som okkupanter og angripere. Og blant de tusen søkkrike saudiprinsene er det alltid noen som belønner slike videoer med gaver i hundretusen dollar klassen.
  Å drepe barna til pakistanske militære for å hevne seg på fedrene deres vil neppe utløse samme støtten. Flere steder rundt om i Pakistan, blant annet i millionbyen Karachi, tok folk til gatene for å vise sin avsky mot terrorangrepet mot skolen i Peshawar der 132 barn og ni lærere ble drept. Taliban i Afghanistan fordømmer skolemassakren i Peshawar, som ble utført av den pakistanske Taliban. – Det er i mot grunnleggende Islam å drepe barn og uskyldige, sier Zabihullah Mujahid i en pressemelding

  Dette brutale angrepet minner litt om massakren på tilfeldige turister i Egypt. Terroraksjonen i Luxor i 1997 (også kjent som Massakren i Luxor) var en terroraksjon mot en gruppe turister utenfor Hatshepsuttempelet i Luxor, Egypt den 17. november 1997. 62 turister ble drept, blant dem mange tyskere, briter, sveitsere og japanere.

  Bak massakren stod den ytterliggående, muslimske organisasjonen al-Gama’a al-Islamiyya. Alle terroristene ble også drept i attentatet. Massakren startet da turistene var på vei ut av bussene sine. Terroristene tømte maskinpistolene sine mot turistene, og angrepet varte i 45 minutter

  Aksjonen medførte et stup i turistflommen til Egypt som rammet titusener av mennesker som jobbet på hoteller, turistbutikker, drosje, kamelutleie, guider etc. Dette gjorde at organisasjonen bak mistet veldig mye sympati. Al-Gama forsøkte desperat å vinne tilbake noe av sympatien ved å love å aldri mer ramme tilfeldige turister, men mye var tapt.

  Mens vi føler sympati for pakistanske foreldre som mista ungene sine, får vi håpe at Taliban taper like mye på denne aksjonen

 2. En feig handling.
  Som ABB sin i Norge.
  Men uansett ikke så feig som våre «forsvarsfly» gjorde fra flere tusen fots høyde, med enda verre drap og lemlestelser av sivile i Libya.
  Ikke media-interessant , men ;
  «Hvorfor ser vi så lett splinten i vår brors øyne, – men bjelken i vårt eget vil vi ikke se.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.