Kina skal bygge jernbane Pireus – Beograd – Budapest

1
Kartet viser den omtrentlige ruta for den planlagte kinesiskbygde jernbanen fra Pireus til Budapest.

På et toppmøte i Beograd mellom statsministrene i Kina, Ungarn, Serbia og Makedonia 16.–17. desember 2014 la Kinas statsminister Li Keqiang fram planene for en høyhastighetsjernbane som skal forbinde den greske havnebyen Pireus med Budapest via Skopje og Beograd. Kina har en leieavtale for 35 år på driften av havna i Pireus og landet ønsker en rask rute for kinesisk eksport som kommer via Suez-kanalen med retning for det sentraleuropeiske markedet og Tyskland. Kina skal i første omgang investere 10 milliarder dollar i Sørøst-Europa, og i tillegg vil de enkelte landa benytte seg av kreditter fra kinesiske banker for å investere i egne infrastrukturprosjekter knyttet til denne jernbanen. Jernbanen mellom Beograd og Budapest skal fullføres innen utløpet av 2017.

Kartet viser den omtrentlige ruta for den planlagte kinesiskbygde jernbanen fra Pireus til Budapest.
Kartet viser den omtrentlige ruta for den planlagte kinesiskbygde jernbanen fra Pireus til Budapest.
KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.