Nesten en halv million nedlastinger i 2014

19

Det har blitt lastet ned nesten 500.000 – en halv million – artikler på steigan.no i 2014. Det ligger over 1000 innlegg der som er søkbare og som jeg vet at mange bruker som kilder til innlegg av ulike slag. Tusen takk til som har vist interesse, som har kommet med innspill og som har skrevet kommentarer. Denne bloggen er helt uavhengig og mottar ikke økonomisk støtte fra noen. Men jeg lover å holde koken og fortsette å grave og bidra med analyser og fakta i 2015.

Pål Steigan

julekort2014

Suverent mest leste artikkel i 2014 var Pengene bak Malala.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. Takk for alt arbeidet du har lagt ned. Du har blitt og er ei viktig kilde til informasjon – og debatt – all den tid vi har ei «presse» som er mer opptatt av kjendisers barnefødsler og fiksing av nese og lepper.

 2. Takk for all oppgraving av mer eller mindre underslått nytt i året som gikk. Jeg leser flittig og bruker informasjonen i egne innlegg. Jo flere som vet mest mulig jo bedre, tenker jeg, til tross for at folket fortsatt virker like handlingslamma som politikerne. Glad for at vil fortsette å holde koken. La det koke også neste år.

 3. Takk, Steigan. Slutter meg til alle tidligere kommentarer! Jeg er også rundt 60, og brukte mye av min ungdomstid på å selge den gamle Klasssekampen -og hadde da tru på framtida og menneskene. Så gikk jeg i frø sammen med tusenvis av andre. Det jeg trur og håper på er om dette er begynnelsen på den nye «avisa»? I en mye farligere epoke av vår tid, ei tid som trenger både massemobilisering og kunnskapsspredning. Takk igjen! Du er et friskt pust i en ellers begredelig og demobiliserende avisflora. 🙂

 4. Helt klart Nordens og kanskje verdens beste blogg, første jeg gjør hver morgen når jeg våkner er å gå inn på bloggen din og lese mens jeg koser meg med morgen kaffen 🙂

  Gleder meg også at stadig flere vender ryggen til de statsfinansierte mediene som stort sett publiserer krigspropaganda, konspirasjonsteorier og sosial porno. folk flest vil lese nyheter fra nøytrale og objektive kilder, ikke betalt hjernevask.

  God jul og godt nyttår til deg og dine Pål S 😀

  • Roy. Du er altfor vennlig. Jeg må jobbe som et dyr for å leve opp til en fjerdedel av din ros. Men jeg skal gjøre mitt beste. 🙂

 5. Det er så mye som er bra med denne bloggen: All informasjonen og avsløringene som ikke finnes i de vanlige mediene, de politiske synspunktene og analysene, alle kommentarene og diskusjonene som oppstår, og ikke minst at den blir lest og brukt av så mange. Dessuten har den for meg iallfall fungert som en veiviser til en lang rekke andre interessante blogger og nettsteder, takket være at du Pål er så nøye med å oppgi kilder. Skremmende er det å oppdage hvor ensretta og ukritiske de vanlige mediene er. Det blir spennende å se hva bloggen kan utvikle seg til i 2015. Så bra at du står på! La oss håpe at det blir flere også som bidrar med innlegg og kommentarer.

  • Takk for din vurdering, Erik. Jeg er jo en gammel folkeopplysningsmann i Diderot-tradisjonen. Diderot mente at forutsetninga for frigjøring var kunnskap. Marx leste ham grundig i sin ungdom i Trier. Og jeg prøver å bidra til at fakta og sammenhenger som våre herskere ønsker å holde skjult, kommer farm. Derfor oppgir jeg alltid kilder, slik at folk for det første kan se at jeg bygger på fakta, men for det andre, og vel så viktig, for å inspirere til og gi hjelp til videre graving. Jeg har en del mål for 2015, og det omfatter å få flere bidragsytere. Målene jeg satte for 2014 er for lengst overoppfylt, både i antall artikler og antall aktive brukere.

   • Å få flere bidragsytere bør være et viktig mål. Ikke bare for å kunne legge ut flere innlegg, men også for å få med flere synspunkt og synsvinkler og for å aktivisere flere som kan ha viktige ting på hjertet og savner et sted å publisere dem. For å stimulere til dette kunne det være greit med en noen tips og retningslinjer om sånt som filformater og tekstformater, passelig lengde på tekster, hvordan man får med figurer og bilder, aktuelle redigeringsverktøy, m.m.

 6. Hmm, mener det var en som sa noe slikt som at «ting er snudd opp ned på hodet når det begynner å bli mer fornuftig å høre på (kommunisten) Steigan enn på mainstream media».

  Jeg tenkte med meg selv at det er jaggu sant. Ett eksempel er nyhetsvinklingen om konflikten med Russland i msm, hårreisende. Selv er jeg ikke kommunist, heller apolitisk for å si det sånn, men Steigan har grepet på dette, en journalistisk nese for mye som nettopp mainstream media ikke vil eller gidder å grave i. En imponerende arbeidskapasitet, det er bare å bøye seg i støvet for det.

  For å oppsummere litt tror jeg essensen i mye av det Steigan blogger om er noe vestlig presse stort sett ikke tør å ta i med ildtang: At maktbasen gradvis, sakte men sikkert forskyves østover fra USA og Vest-Europa mens våre politikere og maktmennesker stadig vekk forsøker å late som om det ikke skjer.

 7. hei Pål Steigan, Takk for alt du har gjort fra begynnelsen av AKP bevegelsen Men Verden er mer enn lile Norge. Jeg kan fransk engelsk,tysk, italiensk,og tysk og russisk. kan du? til sommeren skal jeg til Moskva..

  • Jeg er dårlig i russisk. En gang lærte jeg såpass at jeg kunne stave meg gjennom den internasjonale sida i Pravda, men det var det. Ellers kan jeg dine språk og litt spansk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.