Sjokkterapi light?

0

Sjokkterapi light?

Det lukter Civita og strategisk høyretenkning lang veg. Regjeringa vil etter læreboka nå koke ihop en borgerlig sjokkterapi light tilpasset norske forhold, og med oljekrisa som disiplinerende faktor. De rike skal bli rikere. Det vi har sett til nå er bare begynnelsen.

Dette skriver Jan Herdal i oljekrisa.no som en kommentar til hvordan regjeringa utnytter det dramatiske oljeprisfallet.

Å beskrive en situasjon er så ikke vanskelig. Djevelen sitter i tolkninga. Hva sier næringsminister Monica Mæland egentlig til Dagens Næringsliv torsdag 18. desember? Jo, hun sier at «oppbremsingen» i oljesektoren kan være «godt nytt» for en nødvending, men «fryktelig vond» omstilling i Norge.

Godt nytt? Omstilling til hva?

Uten sammenlikning for øvrig, det er vel omtrent slik statsmininsteren i Ukraina uttaler seg i disse dager: Omstillinga er vond, men nødvendig. Spørsmålet er hvem den blir vond for. Slike politisk styrte prosesser har vist seg å være svært bra for de allerede søkkrike over hele Europa, som bl.a. den franske økonomen Thomas Piketty er inne på.

Les hele artikkelen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.