Spania innfører forbud mot å fotografere politi

0

Den spanske regjeringa har vedtatt loven som sier at det å delta i en spontan demonstrasjon eller å fotografere politiet er å betrakte som «Forbrytelser mot borgernes sikkerhet» og kan straffes med bøter inntil 5 millioner kroner, skriver El País.

spania knebling

For regjeringa Rajoy spiller det ingen rolle at 82% av spanjolene er motstandere av loven. Denne regjeringa er jo vant med å være upopulær i og med at bare 1,1% av landets innbyggere synes den gjør en god jobb.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIngen land har flere kvinner i fengsel enn …
Neste artikkelGeneralstreik i Italia – demonstrasjoner i 54 byer
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).