EU-landet Ungarn: – Vi vil ikke ha noen kald krig mot Russland

0
Viktor Orbán fordømmer sanksjonene mot Russland.

EU-landet Ungarn: – Vi vil ikke ha noen kald krig mot Russland

USA har, som visepresident Joe Biden allerede har avslørt, presset og tvunget EU til å innføre sanksjoner mot Russland som unionen helst ikke ville ha. Denne fronten har lenge knaket i sammenføyningene, og nå begynner den å sprekke. Bulgaria har store problemer fordi landet ble tvunget til å stoppe South Stream-prosjektet som landet hadde knyttet så store forventninger til. Italia taper både arbeidsplasser, markeder og energitilførsel på denne politikken og har sagt fra at man helst ser en avslutning på sanksjonene. Men Ungarn og Viktor Orbán har vært tydeligst. Lille julaften 2014 sa Orbán:

De (USA) ønsker å dra oss inn i en konflikt som bare kan føre til dårlige resultarer for oss. Ungarn ønsker ikke å ta del i den kald-krigs-atmosfæren som rår mellom USA og Russland.

Ungarns statsminister kritiserte også USA for å blande seg inn i Ungarns indre anliggender, og at de brukte beskyldninger om korrupsjon som et påskudd for å gjøre det. I oktober beskyldte USA noen av Orbáns nære medarbeidere for korrupsjon, og vedtok innreiseforbud til USA for dem.

USA er også svært lite fornøyd med at Ungarn har gitt oppdraget med å bygge en ny atomreaktor i landet til et russisk firma. USA ville at et amerikansk selskap skulle få jobben og ser på kontrakten med det russiske selskapet som en uvennlig handling.

Russland på sin side har begynt lobbyvirksomhet med sikte på å få Ungarn, Italia og Kypros til å gå imot en ny sanksjonsrunde fra EU når saka kommer opp på nyåret.

Motstanden mot sanksjonene mot Russland er ikke noe nytt fraOrbáns side. Allerede i august sa han tydelig fra at han mente at EUs sanksjoner var som «å skyte seg sjøl i foten».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.