Over 100.000 i Irland demonstrerte for retten til vann

0

Irske skattebetalere har fått betale dyrt for å redde bankene, som på sin side bidro vesentlig til at landet ble så hardt rammet av finanskrisa. Nå krever Troikaen (EU, IMF og Den europeiske sentralbanken) at irene skal betale en ny vannskatt for å drive inn penger. Den har fått irene til å bli rasende. Lørdag 1. november demonstrerte kanskje så mange som 120.000 over hele landet mot vannskatten.irland vann2_edited-1

Forrige artikkelFascistene i det ukrainske parlamentet
Neste artikkelMåne over Drøbaksundet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).